Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

de merisor in Vita, 10 Aug 2014 | 4407 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca a iesit foarte buna si atat de frageda, incat se rupea in mii de firicele!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de vita
  • Pentru marinat:
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita piper
  • condimente rasnite Spicy & Hot
  • 150 ml otet balsamic
  • 150 ml apa
  • Pentru sos:
  • 4 cepe mari galbene
  • 2 ardei kapia
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 3 foi dafin
  • 500 ml apa
  • 150 ml ulei
  • cimbru
  • oregano
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia:

Mai intai pregatim marinata.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea.

Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc cu o furculita.

Trecem feliile de carne prin marinata, apoi le asezam intr-un recipient cu capac, de plastic, sticla sau ceramica, exclus metal.

Turnam peste carne restul de lichid, acoperim recipientul si il dam la frigider cateva ore bune.

Eu l-am tinut de seara pana dimineata.

Inainte de preparare scurgem carnea si o spalam bine cu apa calda sa nu ii ramana prea mult gust de otet.

O scurgem si o punem intr-un vas cu ulei, adaugam si foile de dafin, acoperim vasul si il punemla foc incet pentru aproximativ 2 ore.

Carnea se va inabusi, lasandu-si propriul suc, deci nu a fost nevoie sa mai adaug apa.

Din timp in timp mai invartim carnea de pe o parte pe alta sa se patrunda uniform.

Incercam carnea si cand este destul de patrunsa, adaugam peste ea ceapa tocata marunt si apa calda cat sa fie carnea acoperita si o lasam pana cand ceapa se va inmuia destul de mult, dupa care adaugam ardeiul tocat si usturoiul presat.

Ardeiul se va prepara destul de rapid, in maxim 15 minute, de aceea se adauga spre sfarsitul prepararii.

Gustam sosul astfel format si il potrivim de sare si condimente, apoi vom adauga ketchupul dulce.

Mai lasam vasul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care il dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat.

A iesit un deliciu de mancare!

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Aceasta marinare se poate folosi si cand carnea este inghetata, lasand-o sa se dezghete direct il lichid.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336576
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336577
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336578
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336580
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336581
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336582
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336583
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336584
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336585
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336586
retete culinare - Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia 336587

COMENTARII (26)

Dana_Retetegg 1

11.08.2014, 19:33

Panacris 1

12.08.2014, 11:51

Direct la favorite!

AnyCostescu 1

12.08.2014, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S