Friptura de vitel cu sos de hrean

de Sidy in Vita, 31 Ian 2013 | 3034 vizualizari

 

Toata lumea stie cat de buna este friptura de vitel la tava.Totusi aceasta reteta este deosebita...secretul sta in sosul cu care este acoperita carnea.
Cu aceasta friptura vei castiga aprecierea si celui mai mofturos mesean.Asta daca ii place sosul picant de hrean cu smantana...
Este o friptura frageda si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 800g pulpa de vitel
  • 6 cartofi
  • 200g morcovi baby
  • 1 pastarnac mare
  • 2 cepe
  • ulei de masline aromat
  • 1 lingura vegeta de casa
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • Pentru sos :
  • 200 ml smantana
  • 4 linguri rase hrean( marunt)
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ¼ lingurita rasa de zahar
  • ¼ lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu sos de hrean:

Curatam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta.

Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le amestecam.

Deasupra presaram sare, piper si vegeta de casa.

Pulpa de vitel o asezonam pe toate partile, apoi o asezam peste legumele din tava.

Cuptorul se incalzeste in prelabil la 220°C.

Introducem tava cu carnea si legumele la cuptor la foc mare ,sa prinda pulpa o crusta deasupra.

Dupa 25 de minute reducem temperatura la 180°C, intorcand carnea si legumele din cand in cand.

Lasam carnea la cuptor dupa cat de rumenita vrem sa fie, mai in sange sau mai coapta.

Preparam sosul.

Amestecam  smantana, hreanul, otetul, zaharul si sarea si punem  sosul intr-un bol.

Carnea si legumele se aranjeaza pe un platou si se servesc cu sosul de hrean.

Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Pulpa de vitel , inainte de a o felia o lasam in cuptor 10 minute sa se odihneasca , apoi o feliem.

RETETA IN IMAGINI

Friptura de vitel cu sos de hrean-0
Friptura de vitel cu sos de hrean-1
Friptura de vitel cu sos de hrean-2
Friptura de vitel cu sos de hrean-3
Friptura de vitel cu sos de hrean-4

COMENTARII (14)

Cris2711

Cris2711 1

31.01.2013, 16:45

imi aminteste de Tafelspitz,fain arata

Bunica

Bunica 1

31.01.2013, 17:55

Pana la mine s-a terminat toata friptura

diana_k

diana_k 1

02.02.2013, 21:01

foarte buna friptura de vitel....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!