Friptura din carne de mistret

de Aurelia 07_07 in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2013 | 6460 vizualizari

 

O versiune de friptura care este foarte delicioasa:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru baitul in care trebue sa stea carnea de pe o zi pe alta:
  • 1 kg pulpa de mistret
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceapa mijlocie curatata de coaja si taiata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat de coaja si taiat marunt
  • 2 cl.whiskey sau coniac
  • 250 ml vin rosu
  • 5-6 boabe de ienupar
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • Ingrediente pentru friptura:
  • 2 morcovi
  • 3 patrunjei
  • 3 tomate
  • 3 cepe mici
  • frunze de telina
  • frunze de leustean
  • cimbru
  • magheran
  • rozmarin
  • 1/2 lingura mondamin sau faina alba
  • 100 ml smantana lichida proaspata
  • 2 linguri de untura sau 4-5 linguri de ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de mistret:

Toate ingredientele pentru bait se pun intr-un castron si se amesteca .

Carnea se spala cu apa rece si se pune in castron in acest amestec de mirodenii .

Se acopera castronul cu un capac sau cu folie pana a doua zi.

A doua zi ,scoatem carnea din bait(de la marinat) ,o spalam cu apa rece si o uscam cu un prosop de bucatarie din hartie.

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem rondele,ceapa pestisor iar tomatele curatate de coaja ,le taiem cubulete mici.

Separat , intr-o cratita  de 4 litri , punem untura sau uleiul la incins si prajim carnea pe amandoua partile .

Prajirea se face ,aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Adaugam pe rand la prajit: morcovul,patrunjelul si ceapa.

Le prajim pana au o culoare maroniu deschis.

Taiem marunt cimbrul,magheranul si rozmarinul si le adaugam la prajit cu celelalte.

Adaugam apoi tomatele si lasam sa fiarba pana scade cam trei sfert lichidul din cratita.

Adaugam vinul si cand a dat in clocot adaugam 1-1,5 litru apa ,sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ o ora pana carnea devine frageda.

Scoatem carnea pe o farfurie,strecuram legumele iar zeama rezultata o punem iar in cratita,punem si carnea sa dea iar in clocot.

 1/2 lingura de amidon sau faina alba o diluam cu smantana si o turnam peste continutul din cratita si cu telul amestecam repede sa nu se faca cocoloase pana da in clocot .

Oprim focul de sub cratita si putem servi cu:pireu de cartofi,spätzle, orez fiert sau orice garnitura dupa preferinta si salata de sezon.

 Eu am servit cu:spätzle si garnitura de ciuperci .

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Friptura se poate servi in combinatii de garnituri si salate de diferite feluri

RETETA IN IMAGINI

Friptura din carne de mistret-0
Friptura din carne de mistret-1
Friptura din carne de mistret-2
Friptura din carne de mistret-3
Friptura din carne de mistret-4
Friptura din carne de mistret-5
Friptura din carne de mistret-6
Friptura din carne de mistret-7
Friptura din carne de mistret-8
Friptura din carne de mistret-9
Friptura din carne de mistret-10
Friptura din carne de mistret-11
Friptura din carne de mistret-12
Friptura din carne de mistret-13
Friptura din carne de mistret-14
Friptura din carne de mistret-15
Friptura din carne de mistret-16

COMENTARII (18)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

14.10.2013, 13:53

Simona a fost super buna

 Lavinia

Lavinia 1

15.10.2013, 09:11

o bunatate

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

15.10.2013, 20:52

Lavinia a fost super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12