Friptura din pulpa de ied

de Panacris in Oaie, 15 Apr 2021 | 3399 vizualizari

 

E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca și carnea de miel, mai zveltă și fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziționat-o de la prieteni noștri @https://www.facebook.com/tarancutadinromania pe care îi recomand cu încredere! 😉
 
O rețetă simplă dar tare gustoasă! 

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de ied 4 bucăți,
  • Crenguțe de rozmarin 2 bucăți,
  • Foi de dafin cca. 4 bucăți,
  • Boabe de ienupăr cca. 1 linguriță.
  • Piper mozaic 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Busuioc proaspăt cca. 2 crenguțe.
  • Usturoi cca. 5 căței.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de ied:

Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător.

Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața până seară sau chiar și două zile 😉

Pulpele marinate se scot din baiț, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă și se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High, cca. 100 grade.

Friptura se servește cu garnitura preferaă sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.

 

 Spor și poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de ied" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de berbecut