Friptura frageda de vitel

de merisor in Vita, 26 Ian 2013 | 14165 vizualizari

 

Am spus frageda pentru ca am facut-o in asa fel incat se sfarma si ti se topeste in gura.
Am tinut-o la macerat de pe o zi pe alta.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 Kg pulpa de vitel
  • sare
  • boia de ardei iute
  • busuioc
  • oregano
  • frunze de dafin
  • piper
  • pentru marinat:
  • 1,500 L apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 150 ml otet de vin
  • pentru sos:
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • boia de ardei dulce
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • boabe de mustar macinate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de vitel:

Carnea scoasa din congelator am plonjat-o asa inghetata direct in marinata facuta din apa amestecata cu otet si sare. Eu am pus-o seara, iar dimineata am mai amestecat-o in marinata sa se patrunda toate portiile.

Eu cand pun carnea la congelator intai o portionez, nu o las intreaga.

E bine ca in marinata sa fie pusa portionata.

Inainte de a o pune la cuptor o trecem prin mai multe jeturi de apa, sau o tinem chiar mai mult in apa rece pentru a-i disparea gustul si mirosul de otet.

Apoi o batem putin cu ciocanul de snitele, o asezam in tava unsa(eu am folosit putina untura, ajuta la fragezit), o asezonam cu condimente si sare si o dam la cuptor pentru 45-50 minute, dar mai intoarcem carnea din cand in cand de pe o parte pe alta.

Intre timp am pregatit sosul, am pisat usturoiul, l-am frecat cu uleiul si condimentele, apoi am adaugat sosul de rosii. A iesit un sos mai duce-picant si de la boia, dar si de la sosul de rosii, noua asa ne place. 

Scoatem tava din cuptor si daca este patrunsa bine carnea, scurgem lichidul, ca lasa din belsug lichid si ungem carnea cu sosul pregatit pe o parte si pe cealalta folosind o pensula.

Eu am mutat carnea intr-un vas de yena cu capac. O mai lasam la cuptor asa cu sos 10- 15 minute. Eu am lasat la 175 grade.

Am servit alaturi de cartofi pe care i-am uns cu acelas sos.

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura frageda de vitel-0
Friptura frageda de vitel-1
Friptura frageda de vitel-2
Friptura frageda de vitel-3
Friptura frageda de vitel-4
Friptura frageda de vitel-5
Friptura frageda de vitel-6
Friptura frageda de vitel-7
Friptura frageda de vitel-8
Friptura frageda de vitel-9

COMENTARII (46)

 merisor

merisor 1

28.01.2013, 14:29

Incearc-o cu incredere!

diaconta

diaconta 1

30.01.2013, 20:00

imi place

babi5

babi5 1

21.08.2013, 18:31

B unaaaaaaaaaaaa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!