Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână

de gaby_duceag in Porc, 19 Mai 2010 | 14257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru friptură
  • o bucată cotlet de porc de aprox 800-900 gr.
  • rozmarin
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 150 ml ulei (eu am pus amestecat, de măsline şi de floarea soarelui)
  • pentru garnitură
  • 800 gr. ciuperci champignion
  • 500 gr. smântână
  • doua cepe
  • 4-5 căţei usturoi
  • 2 linguri coniac
  • sare
  • piper
  • mărar verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână:

răsfoind zilnic blogosfera culinară, îmi fac cu ochiul foarte multe reţete.

dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi  delicioasă:  friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu smântână.

carnea de porc o condimentăm cu sare si piper.
din loc in loc facem orificii şi presărăm rozmarin.
o punem intr-un vas cu fund dublu (eu am un ceaun de tuci, preferatul meu).
turnăm deasupra uleiul şi zeama de lămâie, aşezam deasupra o hârtie pentru copt, punem capac şi deasupra o greutate.
băgăm la cuptor pentru aprox. 2 ore (depinde de cuptor, eu am invartit-o odata).

între timp călim ceapa tocată, uşor, adăugăm ciupercile, usturoiul felii, coniacul şi mai călim 10 minute.
turnăm deasupra smântâna (eu am pus şi-o lingură amidon), amestecăm  şi mai lăsăm 3-4 minute.
potrivim gustul cu sare şi piper, asortăm cu mărar verde şi aşteptăm să fie gata fripturica.
poftă mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

21.05.2010, 17:41

ok, prind maine un bol

mena29 1

26.05.2010, 21:47

ela 1

01.06.2010, 00:37

uite cum ma baga nadina la inaintare cica eu astetam ciorba probabil ca sa ii dau ei portia mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne