Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână

de gaby_duceag in Porc, 19 Mai 2010 | 8240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru friptură
  • o bucată cotlet de porc de aprox 800-900 gr.
  • rozmarin
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 150 ml ulei (eu am pus amestecat, de măsline şi de floarea soarelui)
  • pentru garnitură
  • 800 gr. ciuperci champignion
  • 500 gr. smântână
  • doua cepe
  • 4-5 căţei usturoi
  • 2 linguri coniac
  • sare
  • piper
  • mărar verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână:

răsfoind zilnic blogosfera culinară, îmi fac cu ochiul foarte multe reţete.

dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi  delicioasă:  friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu smântână.

carnea de porc o condimentăm cu sare si piper.
din loc in loc facem orificii şi presărăm rozmarin.
o punem intr-un vas cu fund dublu (eu am un ceaun de tuci, preferatul meu).
turnăm deasupra uleiul şi zeama de lămâie, aşezam deasupra o hârtie pentru copt, punem capac şi deasupra o greutate.
băgăm la cuptor pentru aprox. 2 ore (depinde de cuptor, eu am invartit-o odata).

între timp călim ceapa tocată, uşor, adăugăm ciupercile, usturoiul felii, coniacul şi mai călim 10 minute.
turnăm deasupra smântâna (eu am pus şi-o lingură amidon), amestecăm  şi mai lăsăm 3-4 minute.
potrivim gustul cu sare şi piper, asortăm cu mărar verde şi aşteptăm să fie gata fripturica.
poftă mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână 32686
retete culinare - Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână 32688
retete culinare - Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână 32689
retete culinare - Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână 32691

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

21.05.2010, 17:41

ok, prind maine un bol

mena29 1

26.05.2010, 21:47

ela 1

01.06.2010, 00:37

uite cum ma baga nadina la inaintare cica eu astetam ciorba probabil ca sa ii dau ei portia mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S