Friptura la cuptor

de susu in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2016 | 537 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Carne, eu am pus o pulpa de miel și o bucata de porc
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 căpătâna de usturoi
  • 1 fir de ceapa verde și 1 fir usturoi verde taiate maruntInainte
  • Cateva bucatele slaninuta afumata
  • Mustar după ochi
  • Ulei de masline
  • Putin otet balsamic
  • Verdețuri : patrunjel, cimbru, oregano, busuioc,
  • 1 lgt curry, 1 lgt boia, 1 vf lgt curcuma
  • Sare și piper proaspăt macinate
  • Pt garnitura 1 kg cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la cuptor:

Anul asta am pregatit carnea un pic altfel. Am crestat carnea de miel și am impanat-o cu slanina și usturoi. Am făcut un bait din ingredientele de mai sus. Am pus carnea într-un vas adânc astfel încât sa acopere carnea cat mai mult. La câteva ore se mai întoarce carnea. Se tine la rece 1-2 zile. Inainte s-o dam la cuptor trebuie sa o ținem câteva ore la temperatura camerei. Cartofii curățați și tăiați potrivit se amesteca cu ulei de masline si ceva condimente de care doriti. Facem un pat de cartofi și punem friptura peste ei. Dam la cuptorul incalzit pentru o ora și jumătate la 150 de grade. La jumătatea timpului de gatit intoarcem carnea. Carnea astfel coapta fără zeama este foarte gustoasa. Cea de porc este gatita mediu și cea de miel mai bine facuta. Am servit cu salata verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura la cuptor-0
Friptura la cuptor-1
Friptura la cuptor-2
Friptura la cuptor-3
Friptura la cuptor-4
Friptura la cuptor-5
Friptura la cuptor-6

COMENTARII (6)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.05.2016, 23:21

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:39

miki_a

miki_a 1

05.05.2016, 09:27

Ce de bunatati ai pus acolo pe masa! Vreau din toate (mai putin miel )!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!