Friptura steak marinata in bere

de Gherca Daniela in Porc, 18 Noi 2014 | 1004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc slaba
  • 1 plic condimente steak
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • bere
  • O cescuta de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura steak marinata in bere:

Spalam carnea in apa rece si o taiem felii mai grosute. Intr-un bol punem putin ulei de masline si plicul cu condimentul steak, peste punem feliile de carne si amestecam bine ( cel mai usor este cu mana), dupa care punem si foile de dafin cu boabele de piper si turnam bere atat cat sa acopere carnea. Acoperim bolul si lasam minim 4-5 ore la rece sau cel mai bine peste noapte.

Intr-o tava yena unsa cu ulei de masline am pus feliile de carne, deasupra am turnat sosul ramas si o cescuta de apa, am pus capacul si am dat tava la cuptor pentru 30 minute, dupa care am luat capacul tavii si am lasat carnea sa se rumeneasca. 

A iesit excelenta si este foarte buna alaturi de garnitura preferata si o salata de varza! 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

nu este necesar sa punem sare, are suficient condimentul de steak, dar depinde si de gustul fiecaruia

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura steak marinata in bere 352603
retete culinare - Friptura steak marinata in bere 352604
retete culinare - Friptura steak marinata in bere 352605
retete culinare - Friptura steak marinata in bere 352606

COMENTARII (10)

Bunica 1

18.11.2014, 16:03

Bun,bun!

Rocsi 1

18.11.2014, 21:27

Buna fripturica

Gherca Daniela 1

21.11.2014, 09:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: