Friptura Stefania cu orez

de oana_d in Porc, 11 Feb 2011 | 5355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc,
  • 100 g sunca,
  • 2 cepe mijlocii,
  • 100 g ciuperci,
  • 2 oua,
  • 2 linguri pline de orez,
  • 1 morcov mic,
  • ulei,
  • sare, piper, arome,
  • patrunjel verde.
  • Pentru garnitura: o cana de orez spalat,
  • sare, piper,
  • 2-3 linguri de ulei,
  • o ceapa mica.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura Stefania cu orez:

Carnea se curata si se taie in asa fel incat sa aiba o forma lunguiata. De la mijloc se scoate o bucata de aprox. 100 g si se pune deoparte. Apoi friptura se bate pana cand se lateste bine de tot, fara sa se rupa.

Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt. Bucata de carne pusa deoparte se da prin masina de tocat, impreuna cu sunca, morcovul si ciupercile.

Orezul se fierbe cateva minute in apa. Apoi se amesteca totul cu ouale si cu verdeata tocata pana se omogenizeaza bine dupa care se pune pe bucata de carne in asa fel incat sa nu acopere in totalitate marginile. Se niveleaza cu dosul lingurii, apoi se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara sau se pun cateva scobitori acolo unde se imbina ca sa nu se desfaca la cuptor.

Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga un pahar de apa sau de vin alb si se da la cuptorul preincazit la foc potrivit, cu folie peste tava. Dupa 30-40 de minute se scoate folia si din cand in cand se stropeste friptura cu sosul lasat in tava. Este gata cand e rumena, dupa aproximativ 1 ora.

Garnitura se face in felul urmator: ceapa se taie marunt si se caleste foarte usor intr-o tigaie, apoi se pune orezul spalat, se adauga apa sa acopere cu 2 degete mancarea, se da sare (Delikat) si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul tigaii. Este gata cand orezul e moale si mancarea este bine scazuta.

TIPS-URI

1

se feliaza cand este rece, altfel aspectul nu este la fel de placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Stefania cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui din carne de porc