Friptură/Ruladă de curcan

de Catalina L in Curcan, 17 Mai 2015 | 1206 vizualizari

 

Este o reteta de preparare pentru orice tip de rulada de carne :de porc, de pui, de curcan - rulada pregatita de casa sau pregatita si cumparata cruda de la macelar.

 

INGREDIENTE

  • Rulada de curcan pentru 4 persoane ( facuta de casa sau preparata la măcelar)
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 cățel de usturoi
  • 20-25 cl de apă (sau vin alb)
  • 25 g unt
  • sare, piper,
  • ierburi (dafin, cimbru etc....)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură/Ruladă de curcan:

Eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon

 

Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc.

 

Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. 

 

Se adaugă ceapa tocata , ardeiul taiat cubulete si usturoiul si se caleste un pic.

 

Se pune apa clocotită, sarea, piperul si ierburile.

 

Acoperiti si gatiti 20-25 de minute. Se scoate friptura si se lasa un pic sa se raceasca.

 

Se taie friptura în felii și se pune cu sosul din tigaie intr-un vas la cuptor.

 

Se lasă sa se rumenească timp de 10 -15 minute. 

 

Se serveste cu piure ( reteta aici ) sau cu cartofi franțuzești (reteta aici).

 

Poftă bună !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Friptură/Ruladă de curcan-0
Friptură/Ruladă de curcan-1
Friptură/Ruladă de curcan-2
Friptură/Ruladă de curcan-3
Friptură/Ruladă de curcan-4
Friptură/Ruladă de curcan-5

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

18.05.2015, 18:35

Tare bine arata. In poze mie mi se pare ca are si carnati, dar la ingrediente nu scrie

Catalina L

Catalina L 1

19.05.2015, 09:07

rocsi - eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon

mihaelar63

mihaelar63 1

16.06.2015, 11:04

Foarte aratoasa rulada ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!