Frittata cu ciuperci si crenvusti

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2016 | 1918 vizualizari

 

Fritatta este varianta italiana a omletei, se poate gati in diverse combinatii. Eu am pregatit-o cu ingredientele din firgider pe care le aveam.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 50 ml lapte
  • 1/2 ceapa rosie
  • 50 g cascaval delaco
  • 50-100 g ciuperci champignon
  • 2 linguri de porumb
  • 2-3 crenvusti de porc
  • 3-4 rosii cherry
  • unt
  • ulei de masline pentru uns.
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu ciuperci si crenvusti:

Ouale se amesetca bine cu sare, piper si laptele.

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt, ciuperciile se spala si se pun peste ceapa in tigaie.

Se lasa pana cand scade zeama pe care o lasa ciupercile, se adauga si crenvustii taiati rondele.

Legumele calite se pun peste ouale batute, punem si cascavalul ras si porumbul scurs de zeama.

Intr-o tava de unica folosinta sau de ceramica punem putin ulei de masline si o ungem bine.

Turnam compozitia, iar deasupra punem rosiile taiate rondele.

Se da la cuptor pentru circa 30 minute.

Se serveste atat calda cat si rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Frittata cu ciuperci si crenvusti-0
Frittata cu ciuperci si crenvusti-1
Frittata cu ciuperci si crenvusti-2
Frittata cu ciuperci si crenvusti-3
Frittata cu ciuperci si crenvusti-4
Frittata cu ciuperci si crenvusti-5

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

mirela0911 1

18.01.2016, 15:07

Foarte bine arata!

Bya Ralu 1

19.01.2016, 14:49

multumesc mirela

noiinbucatarie 1

18.04.2016, 22:04

la favorite ca poate o facem candva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04