Frittata fina cu legume de vara

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2014 | 2581 vizualizari

 

I-am spus frittata fina pentru ca de obicei frittata italiana are o grosime de 2-4 cm cu multe legume sau cartofi care se poate taia cu usurinta in patrate mari. Eu am facut aceasta mica frittata din doar 2 oua si am incercat sa respect principiile Montignac deci fara cartofi ….a iesit o minunatie pufoasa si legera , de atunci am mai repetat reteta de cateva ori .

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • oua proaspete eu folosesc mereu oua bio de ferma,
  • o jumatate de vanata taiata cubulete,
  • o tija de telina taiata cubulete,
  • 2 rosii mici taiate rondele,
  • sare, piper,
  • ierburi aromate dupa gust,
  • putin ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata fina cu legume de vara:

In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija )  in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper .  La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si piper .

  Se acopera cu un capac si se lasa sa creasca incet la foc mic, pret de 2-3 minute. Imi place ca rosiile sa ramana aproape crude de asta le pun la final. Se adauga la final verdeata preferata eu am adaugat busuioc verde , est eperfecta pentru un brunch, pranz sau chiar si cina, cred ca as putea sa o mananc in orice moment al zilei .

 

TIPS-URI

1

folositi mereu pentru asezonare sare de mare grunjoasa, are un gust pur si intens, sarea fina ( tot de mare ) o folosesc numai pentru rectificarea asezonarii la final.

RETETA IN IMAGINI

Frittata fina cu legume de vara-0
Frittata fina cu legume de vara-1
Frittata fina cu legume de vara-2
Frittata fina cu legume de vara-3

COMENTARII (19)

 merisor

merisor 1

05.06.2014, 13:46

Vai cat de bine arata, ce culori!

mihaelar63

mihaelar63 1

10.06.2014, 16:10

Ma ispitesti Daca din greseala servesc ceva de dieta ))

Xandrinne

Xandrinne 1

30.12.2014, 10:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!