Frittata - Omleta la cuptor

de InvatsaBucataresccom in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2014 | 2374 vizualizari

 

Iată o rețeta cat se poate de simpla: omleta! Eu ii zic omleta, dar de fapt se numește frittata, pentru ca se începe pe aragaz și se termina la cuptor și incorporează mai multe ingrediente, care se adaugă cat oul este încă nefăcut.

Prima data am văzut o forma a acestei rețete la o emisiune a unui celebru bucătar englez. Nu aveam idee ca se numește frittata, și nici el nu a menționat asta, eu am văzut-o doar ca pe o posibilitate, mult mai simpla, de a face o omleta care sa arate aspectuos, ca o pizza uneori, și am decis sa o prepar.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 oua
  • 1 ardei gras ( merge capia sau gogoșar)
  • 3-4 fire de ceapa verde ( sau ¼ ceapa medie)
  • un pumn de pătrunjel tocat
  • 20-30 grame de parmezan
  • 4-5 felii de bacon (costița afumata, poate un fel de salam uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata - Omleta la cuptor:

Se încinge cuptorul la 220g ( opțiunea grill)

Se toaca ardeiul cu ceapa verde și se călesc la foc mediu, în ulei de măsline. Când sunt aproape pătrunse, Se adaugă ouăle amestecate cu parmezanul ras și un vârf de cuțit de  praf de piper; se amesteca tot conținutul cu ajutorul unei palete pentru a uniformiza amestecul și se lasă la foc mic încă 5-7 minute pentru a forma o ușoara crusta la fund.  După 5 minute se adaugă feliile de bacon  și se baga în cuptor  cca. 10-15 minute sau pana  când omleta este rumena la suprafața.

 

TIPS-URI

1

Nu adăugați sare, deoarece parmezanul este destul de sărat.

COMENTARII (7)

claudiaO

claudiaO 1

04.11.2014, 09:04

buna tare la micul dejun

Rocsi

Rocsi 1

04.11.2014, 20:58

Papalapap

Papalapap 1

05.12.2014, 16:26

Uau, ce bine arata! As dori o portie, va rog!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!