Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 28 Feb 2014 | 5757 vizualizari

 

Zilele astea in Italia sunt zile de carnaval...si cu ocazia asta am adus niste gogosele foarte bune :) care se prepara cu ocazia carnavalului ...

 

INGREDIENTE

  •  250 g ricotta
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3(4) linguri zahar
  • 2 oua
  • praf de sare
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta:

Foarte usor de preparat...

Intr-un castron punem ricotta la care adaugam zaharul.Amestecam.Adaugam ouala,praf de sare,coaja de lamaie. Faina o amestecam cu praf de copt.Unim faina la ricotta si amestecam .Trebuie sa rezulte un aluat elastic.Daca e prea tare,adaugam 1-2 linguri de lapte. Aluatul il punem in frigider pentru 30 minute.

Dupa 30 minute,punem pe foc o olita cu mult ulei si asteptam sa se incalzeasca. Cu o lingurita luam din aluat si punem in ulei la prajit, Cand sunt rumenite pe toate partile,le scoatem si le punem pe o tava pe care am pus hartie de bucatarie. Continuam cu tot aluatul. Inainte de servire le ornam cu zahar pudra.

Sunt bune atat calde cat si reci.

TIPS-URI

1

 se pot adauga stafide sau lichior...la aluat

2

zaharul il puneti cum preferiti in plus sau mai putin..depinde de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

01.03.2014, 19:38

Ce gogosele buneeee

danakarin 1

01.03.2014, 22:00

Ce gustoase!

nadea68 1

01.03.2014, 22:12

va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Stup de albine