Fructe coapte ,cu inghetata

de Julie in Dulciuri, 14 Iul 2010 | 1913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • fructe:    mere, nectarine sau caise
  • alune maruntite
  • miere de albine
  • unt
  • scortisoara
  • praf de cardamom
  • zeama de lamaie
  • inghetata
  • frisca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe coapte ,cu inghetata:

Folosim cate fructe dorim si de care avem preferinta.
Eu am folosit nectarina si mar.

Marul se taie pe jumatate si se goleste de seminte.Nectarina se desface si se indeparteaza samburele.

Se aseaza intr-un vas de yena si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se pune apoi in fiecare cate o lingurita cu miere,alune maruntite, o bucata mica de unt si se presara cu praf de scortisoara si cardamom.

Se da vasul la cuptor pentru 30 minute.

Fructele coapte se servesc imediat cu inghetata si frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Fructe coapte ,cu inghetata-0
Fructe coapte ,cu inghetata-1
Fructe coapte ,cu inghetata-2

COMENTARII (17)

Julie 1

16.07.2010, 08:19

Rocsi,Mena ,pofta buna! Vanilla, daca ai pregatit,sper ca ti-a placut!

nadina73 1

17.07.2010, 17:17

super ideie 5 furcu

Julie 1

18.07.2010, 19:47

Nadina,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41