Fructe de mare cu Tagliatelle

de Bucataria_lui_Tavi in Fructe de mare, 10 Iun 2010 | 9586 vizualizari

 

Acum cateva zile am preparat o reteta italiana de fructe de mare cu tagliatelle, o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat. Pe care astazi m-am gandit s-o impartasesc si prietenilor de pe Bucataras. Se consuma calda si va recomand sa o serviti alaturi de un pahar cu vin alb sec, musai rece. Ingredientele sunt calculate pentru 4 persoane.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 fructe de mare (eu am luat mix de fructe de mare congelate, care continea: caracatita, surimi, scoici, creveti, calamar);
  • 3 linguri de ulei de masline pentru prajit;
  • 1 legatura de patrunjel verde;
  • 200 ml vin alb sec;
  • 200 ml smantana pentru gatit;
  • 150 de g tagliatelle;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu Tagliatelle:

Preparare fructe de mare cu tagliatelle: Puneti la fiert apa pentru tagliatelle cu o lingurita de sare si o lingura de ulei.

Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adaugati fructele de mare (asa congelate cum sunt), condimentati-le cu un praf de sare si un praf de piper, si amestecati. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba inabusit 1 minut. Dupa 1 minut amestecati din nou si mai lasati inca 1 minut sa fiarba, cu un capac deasupra.
Dupa scurgerea celor 2 minute adaugati vinul si lasati sa fiarba 3 minute.

Dupa ce au fiert fructele de mare 3 minute in vin, turnati smantana si adaugati trei sferturi din patrunjelul tocat, mai condimentati cu un praf de sare si un praf de piper (dupa gust) si lasati sa fiarba 3 minute.

In acelasi timp puneti si tagliatellele la fiert, fiindca deja apa a inceput sa fiarba la ele, si lasati-le sa fiarba 5 minute.

Stingeti focul la fructele de mare, dupa ce au trecut ultimele 3 minute, si puneti un capac deasupra.

Dupa ce au fiert pastele 5 minute, scurgeti-le si adaugati-le peste fructele de mare, in tigaie. Amestecati, puneti un capac deasupra si mai lasati-le 1 minut (pentru ca pastele sa absoarba aromele preparatului). Dupa ce a trecut 1 minut puneti in farfurii, presarati patrunjel verde tocat deasupra si se poate servi alaturi de un pahar cu vin alb, sec si neaparat rece.

PREPARARE IN IMAGINI

 

COMENTARII (33)

Bucataria_lui_Tavi 1

21.07.2010, 18:10

Ela, nu pot descifra sensul multelor puncte-puncte , dar noi ne-am mai vorbit pe blogurile noastre.

ela 1

21.07.2010, 18:24

......insemna ceva de genul ,ma bucur de fiecare data cand te revad

ntn_violeta 1

29.12.2010, 11:06

pare sa fie exact ceea ce caut pt seara de revelion, dar am nevoie de ajutor ...ajung doar 3 minute pt a fi fierte ? ( fiind congelate)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S