Fructe de mare cu Tagliatelle

de Bucataria_lui_Tavi in Fructe de mare, 10 Iun 2010 | 13694 vizualizari

 

Acum cateva zile am preparat o reteta italiana de fructe de mare cu tagliatelle, o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat. Pe care astazi m-am gandit s-o impartasesc si prietenilor de pe Bucataras. Se consuma calda si va recomand sa o serviti alaturi de un pahar cu vin alb sec, musai rece. Ingredientele sunt calculate pentru 4 persoane.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 fructe de mare (eu am luat mix de fructe de mare congelate, care continea: caracatita, surimi, scoici, creveti, calamar);
  • 3 linguri de ulei de masline pentru prajit;
  • 1 legatura de patrunjel verde;
  • 200 ml vin alb sec;
  • 200 ml smantana pentru gatit;
  • 150 de g tagliatelle;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu Tagliatelle:

Preparare fructe de mare cu tagliatelle: Puneti la fiert apa pentru tagliatelle cu o lingurita de sare si o lingura de ulei.

Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adaugati fructele de mare (asa congelate cum sunt), condimentati-le cu un praf de sare si un praf de piper, si amestecati. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba inabusit 1 minut. Dupa 1 minut amestecati din nou si mai lasati inca 1 minut sa fiarba, cu un capac deasupra.
Dupa scurgerea celor 2 minute adaugati vinul si lasati sa fiarba 3 minute.

Dupa ce au fiert fructele de mare 3 minute in vin, turnati smantana si adaugati trei sferturi din patrunjelul tocat, mai condimentati cu un praf de sare si un praf de piper (dupa gust) si lasati sa fiarba 3 minute.

In acelasi timp puneti si tagliatellele la fiert, fiindca deja apa a inceput sa fiarba la ele, si lasati-le sa fiarba 5 minute.

Stingeti focul la fructele de mare, dupa ce au trecut ultimele 3 minute, si puneti un capac deasupra.

Dupa ce au fiert pastele 5 minute, scurgeti-le si adaugati-le peste fructele de mare, in tigaie. Amestecati, puneti un capac deasupra si mai lasati-le 1 minut (pentru ca pastele sa absoarba aromele preparatului). Dupa ce a trecut 1 minut puneti in farfurii, presarati patrunjel verde tocat deasupra si se poate servi alaturi de un pahar cu vin alb, sec si neaparat rece.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu Tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

Bucataria_lui_Tavi 1

21.07.2010, 18:10

Ela, nu pot descifra sensul multelor puncte-puncte , dar noi ne-am mai vorbit pe blogurile noastre.

ela 1

21.07.2010, 18:24

......insemna ceva de genul ,ma bucur de fiecare data cand te revad

ntn_violeta 1

29.12.2010, 11:06

pare sa fie exact ceea ce caut pt seara de revelion, dar am nevoie de ajutor ...ajung doar 3 minute pt a fi fierte ? ( fiind congelate)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi