Fructe pietruite

de Corinuta in Jamie Oliver, 20 Iul 2010 | 4576 vizualizari

 

Reteta preluata de la Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 4 caise
  • 250 g zmeura
  • 250 g afine
  • 250 g mure
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • Ptr aluat:
  • 110 g unt
  • 225 g faina
  • 125 g lapte batut sau iaurt
  • 70 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe pietruite:

Se spala fructele si se lasa sa se zvinte.

Intr-o cratita se pune zaharul cu otetul balsamic la foc mediu sa se caramelizeze. 

Perele se curata se cotor si se taie felii. Se scot samburii caiselor si se feliaza. Se adauga toate fructele in cratita peste zahar si se lasa 5-7 minute sa se inmoaie, intorcandu-le din cand in cand.

Intre timp intr-un castron se freaca untul cu faina si un praf de sare. Se adauga praful de copt, zaharul si laptele batut si se framanta putin. Se formeaza din aluat cocoloase si se aseaza peste fructe, lasand putin loc intre ele ptr ca vor creste.Se presara deasupra putin zahar tos.

Se da cratita la cuptorul incalzit la 190 de grade timp de 25-30 minute, pana cand se rumenesc

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe: capsuni, piersici, nectarine, rubarba, doar sa fie aprox. un kilogram.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fructe pietruite 42369
retete culinare - Fructe pietruite 42370
retete culinare - Fructe pietruite 42371
retete culinare - Fructe pietruite 42372
retete culinare - Fructe pietruite 42373
retete culinare - Fructe pietruite 42374
retete culinare - Fructe pietruite 42375
retete culinare - Fructe pietruite 42376
retete culinare - Fructe pietruite 42377

COMENTARII (12)

elena1988 1

19.01.2011, 11:54

adry88 1

08.05.2011, 11:12

alinutzika 1

17.08.2011, 15:45

foarte interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55