Fudge de ciocolata cu alune

de Rux in Dulciuri, 8 Apr 2016 | 604 vizualizari

 

Textura de fondant de ciocolata si alune... ce poate fi mai delicios?

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 400 gr. zahar brun
  • 380 gr. lapte praf
  • 200 gr alune de padure crude( uscate la 40 de grade)
  • zahar vanilat de Bourbon
  • o lingurita unt de cacao
  • 125 gr. cacao
  • 200gr. unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudge de ciocolata cu alune:

Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot.

Se trage vasul de pe foc, se pune untul si untul de cacao, se amesteca pana se topesc.

Intr-un vas mai mare (eu de regula pun in lighenasul de framantat aluat), se cern pe rand laptele praf si cacaoa, apoi se adauga compozitia lichida.

Pe masura ce amestecati veti observa cum se schimba textura si devine usor lipicioasa, dar in acelasi timp se desprinde usor de pe vas cu lingura. Se pun alunele intregi si se mai amestca putin.

Se unge o tavita de yena cu unt si se pune ciocolata.

Se tine la rece 15 minute dupa care se scoate si se lasa la temperatura camerei. 

A doua zi veti obtine exact textura de fudge.

Ciocolata se poate taia in bucati, se infoliaza si se pastreaza la rece cateva zile.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fudge de ciocolata cu alune-0
Fudge de ciocolata cu alune-1
Fudge de ciocolata cu alune-2
Fudge de ciocolata cu alune-3
Fudge de ciocolata cu alune-4
Fudge de ciocolata cu alune-5

COMENTARII (33)

Rux

Rux 1

14.04.2016, 20:53

Multumesc Ancuta

Rux

Rux 1

14.04.2016, 20:54

Pup Menuca dulce , multumesc!

Geanina87

Geanina87 1

15.04.2016, 14:23

yamiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!