Fudge de ciocolata cu sirop de artar

de RuxyRux in Prajituri, 12 Oct 2014 | 6082 vizualizari

 

Un desert mai mult decat delicios....si incredibil de ciocolatos( stiu ca nu-i in Dex cuvantul insa descrie perfect acest baton magic) :))))......pur si simplu IREZISTIBIL...va invit cu mare drag la degustat!

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 350 gr zahar brun
  • 360 gr ciocolata neagra( 75%)
  • 50 gr cacao
  • 100 gr lapte praf
  • 250 gr unt
  • 50 ml frisca lichida neindulcita( sau smantana)
  • 50 ml sirop de artar
  • vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudge de ciocolata cu sirop de artar:

Punem zaharul si apa la fiert intr-un ibric la foc mic timp de 12 minute.

Tragem vasul de pe aragaz si adaugam untul taiat felii si bucatile de ciocolata. Amestecam pana se topesc untul si ciocolata si turnam laptele praf, vanilia si cacaoa, din nou amestecam bine cu un tel si adaugam frisca lichida si siropul de artar.

Racim  compozitia si introducem mixerul pentru 5 minute pana devine foarte cremoasa.

Tapetam o tavita cu foaie de copt si turnam amestecul de ciocolata.

Dam tava la rece pana se intareste ciocolata si poate fi taiata sub forma de batoane.

Desigur mai putem adauga bucati de  nuci, alune prajite, bucati de portocala caramelizata, merisoare...si tot ce ne dorim in combinatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudge de ciocolata cu sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

19.10.2014, 21:13

Multumesc Irinuca scumpa...si tu esti ciocolatoasa ca si mine mie sa fiu sincera mai mult imi place ciocolata mai sfaramicioasa....dar daca esti pentru cea cremoasa e perfecta ....te imbratisez cu drag!

RuxyRux 1

19.10.2014, 21:14

Corinuta scumpa ...multumesc si sper sa iti placa

RuxyRux 1

19.10.2014, 21:14

Mihaela...cu drag ti-as trimite ...iti multumesc draga mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si ciocolata