Fudge de ciocolata cu sirop de artar

de Rux in Prajituri, 12 Oct 2014 | 3001 vizualizari

 

Un desert mai mult decat delicios....si incredibil de ciocolatos( stiu ca nu-i in Dex cuvantul insa descrie perfect acest baton magic) :))))......pur si simplu IREZISTIBIL...va invit cu mare drag la degustat!

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 350 gr zahar brun
  • 360 gr ciocolata neagra( 75%)
  • 50 gr cacao
  • 100 gr lapte praf
  • 250 gr unt
  • 50 ml frisca lichida neindulcita( sau smantana)
  • 50 ml sirop de artar
  • vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudge de ciocolata cu sirop de artar:

Punem zaharul si apa la fiert intr-un ibric la foc mic timp de 12 minute.

Tragem vasul de pe aragaz si adaugam untul taiat felii si bucatile de ciocolata. Amestecam pana se topesc untul si ciocolata si turnam laptele praf, vanilia si cacaoa, din nou amestecam bine cu un tel si adaugam frisca lichida si siropul de artar.

Racim  compozitia si introducem mixerul pentru 5 minute pana devine foarte cremoasa.

Tapetam o tavita cu foaie de copt si turnam amestecul de ciocolata.

Dam tava la rece pana se intareste ciocolata si poate fi taiata sub forma de batoane.

Desigur mai putem adauga bucati de  nuci, alune prajite, bucati de portocala caramelizata, merisoare...si tot ce ne dorim in combinatie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fudge de ciocolata cu sirop de artar 346786
retete culinare - Fudge de ciocolata cu sirop de artar 346787
retete culinare - Fudge de ciocolata cu sirop de artar 346788
retete culinare - Fudge de ciocolata cu sirop de artar 346789
retete culinare - Fudge de ciocolata cu sirop de artar 346790
retete culinare - Fudge de ciocolata cu sirop de artar 346791
retete culinare - Fudge de ciocolata cu sirop de artar 346792

COMENTARII (48)

Rux 1

19.10.2014, 21:13

Multumesc Irinuca scumpa...si tu esti ciocolatoasa ca si mine mie sa fiu sincera mai mult imi place ciocolata mai sfaramicioasa....dar daca esti pentru cea cremoasa e perfecta ....te imbratisez cu drag!

Rux 1

19.10.2014, 21:14

Corinuta scumpa ...multumesc si sper sa iti placa

Rux 1

19.10.2014, 21:14

Mihaela...cu drag ti-as trimite ...iti multumesc draga mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55