Fudulii de tauras - III

de Ina in Vita, 8 Feb 2012 | 9996 vizualizari

 

De data aceasta am recurs la o reteta vazuta la TV , dar marturisesc ca tot fripte pe gratar sunt mai gustoase :D

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. fudulii  de tauras ( 6 bucati )
  • otet
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin
  • 400 ml suc concentrat de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudulii de tauras - III:

   Crestam fuduliile pe o parte si  indepartam scrotul  cu mana sau ajutandu-ne de un cutit. Le sectionam apoi pe lung si lasam jumatatile de fudulii in apa rece cu otet, cca 60 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape, le scurgem bine  si le taiem in bucati mai mici. 

   Topim untul in tigaie si adaugam usturoiul feliat. Adaugam bucatile de fudulii , scurse bine , lasand sa se prajeasca usor. Turnam 100 ml vin si lasam sa se patrunda. 

   Separat, calim o ceapa in doua linguri de ulei sau unt, adaugam fuduliile ( scurse de sosul de vin ) si sucul de rosii. Potrivim de sare si piper si dam la cuptor pentru 10 minute.

   Presaram patrunjel verde si servim fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Fudulii de tauras - III-0
Fudulii de tauras - III-1
Fudulii de tauras - III-2
Fudulii de tauras - III-3
Fudulii de tauras - III-4
Fudulii de tauras - III-5
Fudulii de tauras - III-6
Fudulii de tauras - III-7
Fudulii de tauras - III-8
Fudulii de tauras - III-9
Fudulii de tauras - III-10
Fudulii de tauras - III-11
Fudulii de tauras - III-12
Fudulii de tauras - III-13
Fudulii de tauras - III-14

COMENTARII (44)

Adinuta

Adinuta 1

27.02.2012, 20:57

credeam ca n-am citit bine ... n-as manca. no waaaay

Ina

Ina 1

27.02.2012, 21:17

)) Adinuta

Panacris

Panacris 1

21.04.2016, 08:14

-Miti- 1 08.02.2012, 22:32
deja a treia oara la voi isi flutura taurii fuduliile de sunt asa accesibile ) De tăuraș n-a gustat, dar niciodată nu-i târziu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!