Fulgi de nea

de Lavinia in Prajituri, 20 Ian 2013 | 33670 vizualizari

 

Niste mini prajiturele minunate,blat pufos si crema fina de unt si vanilie,imbracate in nuca de cocos si ciocolata....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 180 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/Decor:

  • fulgi de cocos
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulgi de nea:

Prima data pregatim blatul.Mixam albusurile cu un praf de sare ,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de min (testul scobitorii)

Intre timp pregatim crema.Frecam galbenusurile cu zaharul,adaugam amidonul si laptele si punem crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Mixam untul spuma si adaugam treptat din crema racita iar la final adaugam esenta de vanilie.

Blatul racit complet il taiem in patratele mici ( cca.3 cm)

Fiecare patratel il taiem in 2 pe orizontal, il umplem cu un strat fin de crema si ungem si marginile cu crema.Dam fiecare patratel prin nuca de cocos si il decoram cu glazura de ciocolata.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fulgi de nea 198860
retete culinare - Fulgi de nea 198861
retete culinare - Fulgi de nea 198862
retete culinare - Fulgi de nea 198863
retete culinare - Fulgi de nea 198864
retete culinare - Fulgi de nea 198865
retete culinare - Fulgi de nea 198866

COMENTARII (49)

Lavinia 1

24.11.2013, 09:22

Multumesc

Gergiana S 1

20.01.2014, 14:05

Cat sunt de frumosi! si cred ca si mai gustosi.la favorite, trebuie incercati.Neaparat!!!

tanyapatap 1

20.01.2014, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21