Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane

de adasev12 in Dulciuri, 11 Oct 2010 | 2706 vizualizari

 

cand vrei neaparat ceva dulce...faci...cu ce apuci la mana...

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
  • o lg unt sau margarina
  • 4 maini fulgi de porumb
  • 2 oua
  • 3-4 lg zahar
  • un mar ras calit
  • 2 banane
  • cateva nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane:

se topeste ciocolata cu untul (sau margarina) si se lasa la racit. fulgii de porumb se pun la inmuita cu 50 ml lapte si cand s-au inmuita bine se amesteca cu ciocolata.

oulae se separa, galbenusurile s efraca cu 2 lg de zahar praf apoi se adauga o banana mixata bine in robot.

albusurile se bat spuma cu 2 lg de zahar si se amesteca apoi cu inca o banana la fel zdrobita in robot.

marul se rade si se pune pe foc cu o lg de zahar , se lasa la calit bine. se caramelizeaza o lg de zahar apoi se stinge cu 2 lg de apa , se fierbe pana se face caramel si se amesteca cu marul calit. se adauga nucile zdrobite.

se pune in 4 cupe inati fulgii cu ciocolata, apoi crema cu galbenusurile si deasupra spuma de banane. la mijloc se pune cate o lg de mar si se orneaza cu putin caramel.

nu stiam ce-o sa iasa...dar a iesit...pe cuvant!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane 55688
retete culinare - Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane 55689
retete culinare - Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane 55690
retete culinare - Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane 55691
retete culinare - Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane 55692
retete culinare - Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane 55693
retete culinare - Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane 55695

COMENTARII (33)

adasev12 1

12.10.2010, 17:47

maria_claudia, multumesc!

nadina73 1

12.10.2010, 23:34

rapid si foarte gustosvin la tine ,ma primesti?

adasev12 1

13.10.2010, 12:00

sigur nadina, cu mare drag!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S