Fursecuri

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Iun 2011 | 6595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • 100 gr unt
  • o cana cu varf faina + 1/2 cana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Mixezi albusurile spuma cu praful de sare. Adaugi treptat zaharul si mixezi in continuare. Adaugi apoi untul la temperetura camerei, galbenusul crud, galbenusurile fierte trecute prin sita, cana de faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.

Omogenizezi. Adaugi apoi restul de faina, treptat , framantand cu mana , pana obtii un aluat ferm dar cu care totusi sa poti lucra intr-o masina de biscuiti (adica sa nu fie extrem de tare ).

Cand ai terminat poti pune aluatul intr-un posh bun , (cum am facut eu si am muncit ca la lopata =)) asa ma durea mana :)) )sau poti sa-l pui in masina pentru macinat carne la care poti atasa forma pentru biscuiti sau poti modela bilute cu mana (ce simplu ar fi fost sa fac asa :)))))

ies aproximativ 40 buc. Indiferent de metoda aleasa pui fursecurile in tava in care ai pus hartie pentru copt unsa cu putin unt

Coci in cuptorul preincalzit,la 170-175 grade, pentru 13-15 minute. Nu trebuie sa le rumenesti, doar sa fie talpa usor maronie. Poti rupe unul ca sa verifici.

Le poti pudra cu zahar sau nu, poti glazura ciocolata sau orice alta glazura sau le poti lipi cate doua cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

DIANA B 1

03.07.2011, 09:36

Daca tot sunt la cafea , am servit si eu din imprastiatele fursecuri si-ti multumesc ... au fost tare bune (din cafeaua ta n-am servit , ca sigur avea zahar , sau miere )

Adinuta 1

05.07.2011, 11:44

Auzi, deci io cand vin pe la tine, dimineata vreau frusec la cafea si un pup pe varful nasului ... si ... nu stiu, mai vezi tu cu ce ma rasfeti, ca vad ca esti din ce in ce mai buna ... la gatit

horia 1

06.07.2011, 22:12

imi place cafeaua,imi plac fursecurile,imi place prezentarea retetei ,fiind convins ca sunt extraordinare prajiturelele tale.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fulgi de ciocolata