Fursecuri

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Iun 2011 | 3415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • 100 gr unt
  • o cana cu varf faina + 1/2 cana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Mixezi albusurile spuma cu praful de sare. Adaugi treptat zaharul si mixezi in continuare. Adaugi apoi untul la temperetura camerei, galbenusul crud, galbenusurile fierte trecute prin sita, cana de faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.

Omogenizezi. Adaugi apoi restul de faina, treptat , framantand cu mana , pana obtii un aluat ferm dar cu care totusi sa poti lucra intr-o masina de biscuiti (adica sa nu fie extrem de tare ).

Cand ai terminat poti pune aluatul intr-un posh bun , (cum am facut eu si am muncit ca la lopata =)) asa ma durea mana :)) )sau poti sa-l pui in masina pentru macinat carne la care poti atasa forma pentru biscuiti sau poti modela bilute cu mana (ce simplu ar fi fost sa fac asa :)))))

ies aproximativ 40 buc. Indiferent de metoda aleasa pui fursecurile in tava in care ai pus hartie pentru copt unsa cu putin unt

Coci in cuptorul preincalzit,la 170-175 grade, pentru 13-15 minute. Nu trebuie sa le rumenesti, doar sa fie talpa usor maronie. Poti rupe unul ca sa verifici.

Le poti pudra cu zahar sau nu, poti glazura ciocolata sau orice alta glazura sau le poti lipi cate doua cu crema.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri 112743
retete culinare - Fursecuri 112744

COMENTARII (52)

DIANA B 1

03.07.2011, 09:36

Daca tot sunt la cafea , am servit si eu din imprastiatele fursecuri si-ti multumesc ... au fost tare bune (din cafeaua ta n-am servit , ca sigur avea zahar , sau miere )

Adinuta 1

05.07.2011, 11:44

Auzi, deci io cand vin pe la tine, dimineata vreau frusec la cafea si un pup pe varful nasului ... si ... nu stiu, mai vezi tu cu ce ma rasfeti, ca vad ca esti din ce in ce mai buna ... la gatit

horia 1

06.07.2011, 22:12

imi place cafeaua,imi plac fursecurile,imi place prezentarea retetei ,fiind convins ca sunt extraordinare prajiturelele tale.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59