Fursecuri

de Angelina_Elena in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 1890 vizualizari

 

Aceasta reteta am procurat-o de pe bucataras.ro in urma cu un an,de la Sabina,careia ii multumesc tare mult!!!...este o reteta simpla din care rezulta niste fursecuri pufoase si delicioase,care se pot pastra foarte bine timp de 5-6 zile intr-o cutie/caserola...cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune:):):)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 320 g faina
  • DECOR:
  • 5 lingurite zahar praf
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri apa fiarta
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Amestecam ouale cu apa si zaharul apoi adaugam esenta de vanilie,coaja de lamaie si uleiul.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.Aluatul nu trebuie sa fie nici moale,nici tare...cat sa stea pe lingura.Tapetam o tava cu hartie de copt si ulei,apoi ne ungem pe maini cu ulei si formam bilute de aproximativ 3-5 cm,pe care le asezam in tava la distanta de 2 cm unul de celalalt.Dam tava la cuptorul preincalzit pana devin rumene pe talpa.Din aceasta compozitie rezulta 30-32 fursecuri.

Decor:Intr-un bol punem zaharul praf,cacaoa,uleiul si amestecam pana se leaga.Apoi adaugam apa fiarta  si esenta de rom.Obtinem o glazura potrivit de groasa.Daca dorim o glazura mai subtire mai putem adauga 1-2 linguri apa fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri 128123
retete culinare - Fursecuri 128124
retete culinare - Fursecuri 128125
retete culinare - Fursecuri 128126
retete culinare - Fursecuri 128129

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 17:12

ce bine arata

Angelina_Elena 1

11.10.2011, 19:35

multumesc Gabytza

Sanda s 1

13.10.2011, 21:03

Sunt preferatele mele. Dar doar facute de tine.Stii tu..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S