Fursecuri

de Silvioara in Prajituri, 12 Mai 2012 | 8924 vizualizari

 

Sunt fragede si aromate. Pot fi simple, cu gem, cu nuci, alune sau stafide.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cescute mici (de cafea) cu zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 2 cescute ulei
  • 4 cescute cu varf de faina
  • un varf de lingurita de amoniac stins cu otet/zeama de lamaie
  • Dupa preferinta: gem, nucu maruntite, stafide, alune.
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Frecam bine ouale cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga treptat uleiul, apoi amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie.

La sfarsit incorporam faina amestecand bine cu o lingura de lemn. Daca dorim, putem adauga in compozitie nuci maruntite, stafide.

Se ia cu lingurita din aluat si se fac mici gramajoare (la distanta) in tava unsa cu ulei/unt. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margine.

Atentie! Se coc foarte repede si se ard foarte usor!
Se scot cu un cutit sau o paleta pe un platou si se lasa sa se raceasca. Tava se curata bine, se unge din nou si se coace un alt rand. Din aceasta compozitie eu am copt 3 tavi a cate 20 de fursecuri fiecare.
Cand sunt reci se ung cu gem si se lipesc cate doua. Sau le putem lasa simple. Sunt foarte pufoase si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede de post