Fursecuri

de violette in Dulciuri, 4 Feb 2010 | 1434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (masura folosita e ceasca de cafea):
    • 3 oua intregi
    • 3 canite ulei
    • 3 canite zahar
    • 6 canite faina
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • zeama de lamaie
    • coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

 Ouale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu lamaie, putina sare iar la sfarsit faina.

Se obtine un aluat nu prea tare; se pune cate putin din compozitie intr-un sprit/seringa, dupa care se formeaza diferite forme direct in tava de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru aprox.10-15 min, pana cand capata o forma aurie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri 16131
retete culinare - Fursecuri 16132
retete culinare - Fursecuri 16133
retete culinare - Fursecuri 16134
retete culinare - Fursecuri 16135

COMENTARII (5)

cicilica 1

22.02.2010, 20:16

Nu vreau sa fiu ne politicoasa dar nu merita incercate caci nu iese nimic.Nici pe departe ca cele din imagine.Le-am incercat .

cicilica 1

22.02.2010, 20:17

violette 1

23.02.2010, 10:21

Cicilica, nici eu nu vreau sa fiu nepoliticoasa, dar nu ti-ai pus cumva problema ca poate nu reteta e de vine???
Eu fac fursecurile astea de foarte mult timp si mi-or iesit de fiecare data, iar daca tie nu ti-au iesit nu inseamna ca nu sunt bune sau ca "nu merita incercate" asa cum spui tu. In bucatarie, ca si in viata, dealtfel, mai sunt si esecuri si "succesuri" , important e sa stii sa treci peste ele cu demnitate (sau sa perseverezi pana reusesti).

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D