Fursecuri

de violette in Dulciuri, 4 Feb 2010 | 1406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (masura folosita e ceasca de cafea):
    • 3 oua intregi
    • 3 canite ulei
    • 3 canite zahar
    • 6 canite faina
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • zeama de lamaie
    • coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Ouale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu lamaie, putina sare iar la sfarsit faina.


Se obtine un aluat nu prea tare; se pune cate putin din compozitie intr-un sprit/seringa, dupa care se formeaza diferite forme direct in tava de copt.


Se dau la cuptorul preincalzit pentru aprox.10-15 min, pana cand capata o forma aurie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri 16131
retete culinare - Fursecuri 16132
retete culinare - Fursecuri 16133
retete culinare - Fursecuri 16134
retete culinare - Fursecuri 16135

COMENTARII (5)

cicilica 1

22.02.2010, 20:16

Nu vreau sa fiu ne politicoasa dar nu merita incercate caci nu iese nimic.Nici pe departe ca cele din imagine.Le-am incercat .

cicilica 1

22.02.2010, 20:17

violette 1

23.02.2010, 10:21

Cicilica, nici eu nu vreau sa fiu nepoliticoasa, dar nu ti-ai pus cumva problema ca poate nu reteta e de vine???
Eu fac fursecurile astea de foarte mult timp si mi-or iesit de fiecare data, iar daca tie nu ti-au iesit nu inseamna ca nu sunt bune sau ca "nu merita incercate" asa cum spui tu. In bucatarie, ca si in viata, dealtfel, mai sunt si esecuri si "succesuri" , important e sa stii sa treci peste ele cu demnitate (sau sa perseverezi pana reusesti).

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10