Fursecuri

de diaconta in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 4943 vizualizari

 

Nu prea fac eu multe fursecuri,mi se par migăloase,aşa că din aceeaşi compoziţie am meşterit mai multe forme.Nu sunt foarte frumoase dar sunt bune.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri smântâna
  • 2 galbenusuri
  • Sare
  • Vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Coaja de lamâie

Pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • O lingura amidon
  • 2 linguri migdale macinate
  • Zeama de lamâie

Mai avem nevoie de:

  • Gem de coacaze roşii sau orice alt gem
  • Fulgi de migdate
  • Ornamente din zahar
  • Zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Faina am amestecat-o cu  un praf de sare,praful de copt si zaharul.

Am pus apoi untul rece taiat bucati si am amestecat cu degetele pana am obtinut o compozitie nisipoasa.

Am adaugat galbenusurile si smântâna,vanilia si coaja de lamâie.

Am amestecat pâna s-au omogenizat toate ingredientele,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider 30 de minute.

Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat zaharul,zeama de lamâie,iar la final amidonul si faina de migdale.

Am scos cate o bucata de coca din frigider,adica atat cât am pus la cuptor.

Am întins o foaie si am taiat  sub forma de floare.

Bezeaua am pus-o cu ajutorul unui poş formând un inel pe marginea formei taiate.

La mijloc am pus gemul de coacaze.

Am presarat cateva ornamente de zahar si am pus la cuptor cam 20 de minute,pâna când s-a întarit si bezeaua.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am pudrat cu zahar.

Din aceeasi compozitie am  taiat si alte forme si am format si niste cornulete pe care le-am presarat cu fulgi de migdale.

Dupa ce s-au racit se pastraza într-o cutie închisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

Panacris 1

19.12.2012, 07:53

Cat pe ce, sa ratez aceste minunatii!

diaconta 1

19.12.2012, 08:44

Cristina)) nu cred ca ratezi ceva

Panacris 1

20.12.2012, 14:15

)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti aromati cu unt