Fursecuri

de diaconta in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 1965 vizualizari

 

Nu prea fac eu multe fursecuri,mi se par migăloase,aşa că din aceeaşi compoziţie am meşterit mai multe forme.Nu sunt foarte frumoase dar sunt bune.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri smântâna
  • 2 galbenusuri
  • Sare
  • Vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Coaja de lamâie

Pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • O lingura amidon
  • 2 linguri migdale macinate
  • Zeama de lamâie

Mai avem nevoie de:

  • Gem de coacaze roşii sau orice alt gem
  • Fulgi de migdate
  • Ornamente din zahar
  • Zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Faina am amestecat-o cu  un praf de sare,praful de copt si zaharul.

Am pus apoi untul rece taiat bucati si am amestecat cu degetele pana am obtinut o compozitie nisipoasa.

Am adaugat galbenusurile si smântâna,vanilia si coaja de lamâie.

Am amestecat pâna s-au omogenizat toate ingredientele,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider 30 de minute.

Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat zaharul,zeama de lamâie,iar la final amidonul si faina de migdale.

Am scos cate o bucata de coca din frigider,adica atat cât am pus la cuptor.

Am întins o foaie si am taiat  sub forma de floare.

Bezeaua am pus-o cu ajutorul unui poş formând un inel pe marginea formei taiate.

La mijloc am pus gemul de coacaze.

Am presarat cateva ornamente de zahar si am pus la cuptor cam 20 de minute,pâna când s-a întarit si bezeaua.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am pudrat cu zahar.

Din aceeasi compozitie am  taiat si alte forme si am format si niste cornulete pe care le-am presarat cu fulgi de migdale.

Dupa ce s-au racit se pastraza într-o cutie închisa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri 193936
retete culinare - Fursecuri 193937
retete culinare - Fursecuri 193938
retete culinare - Fursecuri 193939
retete culinare - Fursecuri 193940
retete culinare - Fursecuri 193941

COMENTARII (84)

Panacris 1

19.12.2012, 07:53

Cat pe ce, sa ratez aceste minunatii!

diaconta 1

19.12.2012, 08:44

Cristina)) nu cred ca ratezi ceva

Panacris 1

20.12.2012, 14:15

)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18