Fursecuri arabesti

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 27 Mar 2010 | 5098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurade apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina

 

  • Pentru finsiaj:

 

  • dulceata de caise

 

  • 150 g nuca de cocos
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri arabesti:

Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela.


Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute si se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta una de alta intrucat cresc la copt.


Se coc in cuptor preincalzit la 170 - 180 grade cca. 5-6 min.


Fursecurile nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa fie palide, albicioase si putin crapate deasupra. Dupa ce se racesc fursecurile se trec prin dulceata incalzita si apoi prin nuca de cocos.


Sunt foarte bune a doua zi dupa ce se inmoaie de la dulceata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri arabesti 23892
retete culinare - Fursecuri arabesti 23893
retete culinare - Fursecuri arabesti 23894

COMENTARII (8)

dentistutza 1

30.03.2011, 08:06

sigur sunt bune la gust! cred ca le fac si eu astazi!!!

adry88 1

07.07.2011, 16:40

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:48

pastreaza-mi si mie una!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!