Fursecuri aromate de toamna

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g unt/margarina
  • 100g zahar pudra
  • 1 ou+ 1 albus de ou (albusul este optional, mie mi-a ramas de la alt preparat)
  • un varf de cutit nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pliculet de vanilie
  • 280g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • o patratica mare de ciocolata neagra
In plus: zahar pudra amestecat cu putina scortisoara pentru tavalit fursecurile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri aromate de toamna:

Untul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam si oul cu albusul(optional) pana le incorporam bine si pe acestea.

Faina cu praful de copt si mirodeniile le amestecam si le adaugam treptat peste crema de unt, trebuie sa iasa un aluat nelipicios, iar la final radem ciocolata neagra si o incorporam si pe aceasta in aluat. Il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 30 minute.

Dupa ce am scos aluatul de la frigider, am format bilute, apoi le-am apesat usor in podul palmei si le-am tavalit prin zahar pudra amestecat cu scortisoara. Fursecurile formate le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pentru cca. 10-15 minute. Cand scoatem fursecurile din cuptor ele sunt inca moi, dar cand se racesc vor deveni fragede si gustoase. Sunt minunate alaturi de o cafeluta sau un ceai cald, cand este rece afara.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri aromate de toamna-0
Fursecuri aromate de toamna-1
Fursecuri aromate de toamna-2
Fursecuri aromate de toamna-3
Fursecuri aromate de toamna-4
Fursecuri aromate de toamna-5
Fursecuri aromate de toamna-6
Fursecuri aromate de toamna-7
Fursecuri aromate de toamna-8

COMENTARII (12)

Zamfira 1

23.10.2015, 19:06

Gherca Daniela 1

23.10.2015, 19:24

Multumesc mult!

MOKUSKA 1

23.10.2015, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04