Fursecuri colorate

de laura_n in Dulciuri, 24 Apr 2016 | 3679 vizualizari

 

Inca o reteta pe care o adaug la colectia mea :)
 

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 1 praf sare
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 galbenus
  • pastaie vanilie
  • 250 gr faina (+/- 20 gr)
  • 1/2 plic praf copt
  • 2 lg bombonele foarte mici, colorate
  • 50 gr fulgi de ciocolata cu lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri colorate:

Untul moale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul. Se despica pastaia de vanilie, se scot semintele cu ajutorul unei lame, unui cutit, se adauga peste unt.

Se mixeaza bine totul cu ajutorul unui mixer, dupa care se adauga galbenusul si se omogenizeaza compozitia.

Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in crema de unt. La final, se adauga fulgii de ciocolata si bombonelele colorate. Se amesteca direct cu mana pana se distribuie uniform ornamentele. Nu framantati foarte mult, ne dorim sa isi pastreze fragezimea.

Se pregateste o tava de copt, prevazuta cu hartie pergament. Se preincalzeste cuptorul.

Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata sau o lingura obisnuita, se ia din compozitie si se asaza in tava.

Se procedeaza la fel, pana se epuizeaza tot aluatul. Se pun la copt fursecurile, la 160 - 170 grade, pana devin rumene, aproximativ 15 minute.

Atentie, ele sunt foarte fragede, de aceea va recomand ca dupa ce s-au copt, sa le lasati la temperat direct in tava, apoi sa le transferati pe un platou. Cand se racesc, ele se intaresc usor si vor fi usor de manevrat.

 Sunt foarte fragede, gustoase si pe placul piticilor!

TIPS-URI

1

Daca va doriti, puteti adauga pudra de cacao sau de ciocolata in compozitie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

dantes 1

26.04.2016, 06:25

Bune!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:14

Ce fursecuri minunate! X:

oanapl 1

05.06.2017, 13:34

Ce idee buna! Trebuie sa le incerc si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci cu stafide si rahat