Fursecuri colorate de iarna

de alice_ciobanu in Prajituri, 10 Dec 2012 | 2340 vizualizari

 

Fursecuri sfaramicioase pentru iernile friguroase... la gura sobei... o ciocolata calda..

 

INGREDIENTE

  •  300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri colorate de iarna:

Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii un aluat elastic, nesfaramicios, numai bun de intins. Acopera-l si da-l la rece pentru 2 ore. Scoate-l de la rece si framanta-l putin pe planseta infainata. Intinde foaie grosuta si taie din ea diverse forme.... ciupercute, braduti, stelute, inimioare etc.

Aseaza-le intr-o tava pe o hartie de copt si coace-le la foc potrivit cateva minutele.

Lasa-le la racit si apoi inmoaie-le in ciocolata topita, presara bilute colorate sau fulgi de nuca de cocos. 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri colorate de iarna-0
Fursecuri colorate de iarna-1

COMENTARII (31)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

11.12.2012, 09:41

Foarte frumoase fursecurile tale

deyutzky 1

11.12.2012, 13:14

Alexandra Elena 1

11.12.2012, 21:57

imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04