Fursecuri cu bezea

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Feb 2015 | 2044 vizualizari

 

Am facut niste fursecuri,unele lipite doua cate doua,unele un fursec si o bezea lipite sau doar bezele lipite,toate cu gem de zmeura si nuca macinata.....

 

INGREDIENTE

  • Pt.bezele
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar tos mai fin
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • un praf de sare
  • Pt.fursecuri
  • 150 g margarina rama maestro
  • 1 galbenus
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • Pt.umplutura
  • gem de zmeura
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu bezea:

Bezele : Albusurile cu praful de sare le mixam pana nu mai pica de pe tel.apoi incepem sa adaugam zaharul  cate 50 g si mixam 10 min,apoi iar 50 g si mixam 10 min,pana terminam tot zaharul,Apoi adaugam lingurita de otet,mixam  si la final amidonul alimentar.N-am vrut sa obtin o bezea prea tare,pentru ca aveam nevoie de bezele mai plate,asa cum se vede in imagine. Am pus hartie de copt in tava si cu lingurita am format rotocoale de bezea.Am avut si o plansa de silicon speciala pentru bezele.Incingem cuptorul foarte bine ,apoi reducem focul la foarte mic ,bagam tavile in cuptor si lasam cuptorul intredeschis,cca 2 ore ,pana se usuca bine.

Fursecuri : Intr-un bol cernem faina,adaugam praful de copt si zaharul pudra,amestecam ,apoi adaugam galbenusul si margarina taiata cubulete mici si incepem sa framantam pana obtinem un aluat care se poate intinde.Infainam blatul de lucru si intindem foaie cu o grosime de 3-4 mm,taiem cu forma ( orice forma vreti) floricica,asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si apoi bagam tava la cuptorul preincalzit cca 8-10 min.Cand  au inceput sa se rumeneasca le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca.

Umplutura : Am amestecat gem de zmeura cu nuca macinata.

Asamblare : Un fursec pe care am asezat in mijloc umplutura si deasupra bezea.sau doua fursecuri lipite cu umplutura si la final doua bezele lipite cu umplutura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu bezea-0
Fursecuri cu bezea-1
Fursecuri cu bezea-2
Fursecuri cu bezea-3
Fursecuri cu bezea-4
Fursecuri cu bezea-5
Fursecuri cu bezea-6
Fursecuri cu bezea-7
Fursecuri cu bezea-8
Fursecuri cu bezea-9
Fursecuri cu bezea-10

COMENTARII (29)

Rux 1

11.02.2015, 08:39

Arata deliciosi! Imprumut si eu cativa la cafea? Promit sa-i aduc inapoi! P.S....Sa nu ma crezi! )))))))))

diaconta 1

11.02.2015, 13:18

Ce ma 'nervezi tu Cleme cu bezelele tale
ca din pricina bezelei am aruncat bunatate de desert

Constelatialeu 1

11.02.2015, 13:38

Hai mai Die ca nu stiu de ce zici ca nu-ti iese....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41