Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

de Rocsi in Prajituri, 12 Ian 2015 | 5933 vizualizari

 

Sunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal, insa ai mei, mai vor ba o prajitura cu crema, ba una insiropata, si trebuie sa ii rasfatam pe fiecare in parte, macar din cand in cand. De Craciun nu eram asa sigura ca voi face fursecuri, aveam foarte multe retete in cap, insa am primit niste untura si a fost un bun motiv sa fac niste fursecuri, nu de alta, dar sa ma rasfat si eu putin ;;)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 300-350 gr faina
  • 80 gr ciocolata alba
  • 40 ml frisca lichida
  • bombonele pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cacao si ciocolata alba:

Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra. Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie. Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta usor moale ca sa iasa prin sprit.

Tapetam cu hartie de copt o tava, punem aluat intr-un sprit si formam niste ineluse, cu distanta intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cat sa se usuce putin, cam 10-15 minute.

Cand sunt gata le scoatem pe o tava pentru a se racori si punem altele la copt. Procedam asa pana este gata intreaga compozitie. Ies cam 50 de fursecuri.

Ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si o punem pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata se topeste in totalitate.

Luam cate un fursec si il trecem cam pe jumatate prin ciocolata alba, apoi le presaram cu bombonele. Le asezam inapoi in tava pana se usuca glazura, apoi le punem intr-o cutie metalica cu capac si le dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cacao si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Braduti cu ciocolata