Fursecuri cu cardamom si alune

de Julie in Dulciuri, 23 Iun 2010 | 2592 vizualizari

 

Cardamomul este un condiment mai rar, folosit atat pentru diferite mancaruri cat si ca adaos in prajituri.
Aroma cardamomului este foarte fina , dulce , iute si usor mentolata. Dupa consum ,ramane pe limba un gust de lamaie ,camfor si portocala...
Mai multe despre cardamom puteti citi si pe bucataras.ro la sectiunea condimente.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cardamom
  • o jumatate lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • cateva picaturi cu esenta de rom
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde ( aprox. 20 linguri)
  • 100 g alune nesarate pentru decor
  • 50 g ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cardamom si alune:

Batem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici.

Scoatem aluatul din frigider ,intindem din el o foaie, nu foarte groasa ,si taiem cu forme diferite, fursecurile. Deasupra fiecaruia vom pune alune si le vom presa usor cu mana, sa intre in aluat. Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le dam
la cuptorul incins inainte , pentru 20-25 minute.

Scoatem fursecurile ,le lasam sa se raceasca si le decoram cu ciocolata topita.

Sunt excelente langa o ceasca de ceai aromat de fructe sau o cana cu lapte!

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu cardamom si alune-0
Fursecuri cu cardamom si alune-1
Fursecuri cu cardamom si alune-2
Fursecuri cu cardamom si alune-3
Fursecuri cu cardamom si alune-4
Fursecuri cu cardamom si alune-5

COMENTARII (18)

Julie

Julie 1

25.06.2010, 08:10

Multumesc Nadina Sa incerci cardamomul, cred ca iti va placea!

mena29

mena29 1

26.06.2010, 22:40

Super

Julie

Julie 1

27.06.2010, 09:23

Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!