Fursecuri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 9 Dec 2009 | 7016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 140 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • esenta de rom si vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.

Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.

Dupa ce fursecurile s-au racit se umplu cu crema, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

fursecurile se coc doar pana devin alb galbui

2

sunt mai bune a doua zi

3

atentie cum le manevrati. Sunt foarte fragede si se rup usor.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu ciocolata-0
Fursecuri cu ciocolata-1
Fursecuri cu ciocolata-2
Fursecuri cu ciocolata-3

COMENTARII (18)

Miha 1

09.12.2011, 21:57

Nu pot decat sa ma bucur!

Lau 1

09.12.2011, 22:08

Miha 1

10.12.2011, 10:23

Mersi Lau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!