Fursecuri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 9 Dec 2009 | 6943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 140 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • esenta de rom si vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.


Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Intre timp se prepara crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.


Dupa ce fursecurile s-au racit se umplu cu crema, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.




 

TIPS-URI

1

fursecurile se coc doar pana devin alb galbui

2

sunt mai bune a doua zi

3

atentie cum le manevrati. Sunt foarte fragede si se rup usor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu ciocolata 11844
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata 11845
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata 11846
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata 11847

COMENTARII (18)

Miha 1

09.12.2011, 21:57

Nu pot decat sa ma bucur!

Lau 1

09.12.2011, 22:08

Miha 1

10.12.2011, 10:23

Mersi Lau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!