Fursecuri cu ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 13 Mai 2014 | 8048 vizualizari

 

Am plecat de aici: http://cuisinezavecdjouza.fr/article-gateau-sec-algerien-et-economique-115919613-html/
si am ajuns aici :)))))
Sunt extrem de fragede, insa am gresit nerespectand grosimea, astfel ca s-au latit la copt. Am invatat din greseala si sper ca data viitoare sa imi iasa la fel de frumoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt moale
  • 180 gr zahar brut
  • 1/2 plic praf copt
  • 1 ou + 1 galbenus
  • pastaie vanilie
  • aprox. 300 gr faina
  • ciocolata neagra pt ornat (100 gr e suficient)
  • 30-40 ml lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Intr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul. 

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de unt. Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru o ora.

Dupa ce a stat la rece, scoatem aluatul si il framantam un pic. Formam "suluri" subtiri de 1 cm grosime si lungime 20 cm aproximativ. Taiem batoane de aprox. 7 cm.

Luam o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam fursecurile si le bagam la cuptorul incins, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute. Ele trebuie sa ramana deschise la culoare, insa trebuie sa fie coapte. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele. Amestecam pana se omogenizeaza. Ornam fursecurile cu ciocolata la capete sau dupa preferinte.

TIPS-URI

1

reteta originala cerea si 50 gr migdale macinate.

2

faceti batoanele subtiri, se vor lati la copt.

3

se pot pastra la frigider cateva zile.

4

daca e necesar, suplimentati cu 50 gr faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

14.05.2014, 17:36

Eu merg sa-mi pun o cana cu lapte . Zic ca merg niste fursecuri langa

MirelaGrigore 1

14.05.2014, 23:33

Ce bine arata !

simonacallas 1

15.05.2014, 07:11

Sunt faine tare, brava

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide şi ciocolată