Fursecuri cu ciocolata

de Merisor in Prajituri, 19 Dec 2014 | 4764 vizualizari

 

Uite ca le-a venit randul si in bucatatria mea.
Am tot vazut ca se poarta aceste fursecuri si am zis ca trebuie sa le incerc si eu.
Nu prea ne omoram noi cu fursecurile, preferam prajiturile cu crema, dar cred ca le va sta bine pe masa de sarbatoare.
Si pentru ca mi-au placut si mi s-a parut ca au iesit putine, am repetat, dar cu arome diferite.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata de menaj
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 100 gr zahar pudra (+150 gr pentru glazurat)
  • 1 plic zahar cu scortisoara (Dr Oetker)
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Mai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza totul si se omogenizeaza.

Dem vasul deoparte de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca.

Mixam cele doua oua cu putina sare si adaugam treptat zaharul si zaharul cu scortisoara, esenta de rom, apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Amestecam cele doua compozitii, acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pentru cateva ore, sau pana cand compozitia se intareste.

Punem zaharul(cele 150 gr) pe un platou, iar cu mainile uscate, formam mingiute din aluatul cu ciocolata si le tavalim prin zaharul pudra, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade.

Sunt tare de efect aceste fursecuri!

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina variaza in functie de tipul acesteia, precum si de consistenta celorlalte ingrediente, initial am incercat doar cu 200 gr, dar apoi mi s-a parut ca mai necesita si am mai adaugat 50 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

ilinca_rox 1

20.12.2014, 19:23

niste bunatati frumusele tare

Rocsi 1

20.12.2014, 23:36

Am vazut ca toate v-ati intrecut in fursecuri. bravo!

Panacris 1

23.01.2015, 18:29

Buneeee Le vin rândul în curând!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri rapide cu unt