Fursecuri cu ciocolata

de GeorgiG in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 1004 vizualizari

 

Fursecurile cu ciocolata sunt preferate de fetita mea de 5 ani.

 

INGREDIENTE

  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 40 g cacao
  • 120 g faina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 1 cana nuca macinata sau tocata marunt
  • 1 albus batut
  • 1 doza de caramel
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Se amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si  se amesteca pana se obtine aluatul.

Aluatul este mai moale. Se introduce la frigider cel putin 15 minute.    

Se scoate aluatul de la frigider, se fac bilute, se dau prin albusul batut, apoi se tavalesc prin nuca.

Fiecare biluta se turteste cu o lingurita formand o adancitura. Se introduc la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Se tin la cuptor 12-15 minute pana se rumenesc usor. Imediat cum se scpt din cuptor se reapasa cu lingurita pentru a forma  adancitura in care se va pune caramelul.  

Pentru caramel se topesc pe foc 14 caramele cu lapte impreuna cu 3 linguri de frisca lichida.  

Caramelul se pune in adancitura fiecarui fursec.  Eu am facut bilutele mai mici si au iesit fursecuri mai multe.

Pentru tavalire se pot folosi nuci, alune, migdale etc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu ciocolata 377617
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata 377618
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata 377667

COMENTARII (5)

Rocsi 1

27.04.2015, 10:13

Bine ai venit la noi!

GeorgiG 1

27.04.2015, 10:47

multumesc

Gicuta69 1

27.04.2015, 12:48

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55