Fursecuri cu ciocolata

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 4820 vizualizari

 

Fursecurile cu ciocolata sunt preferate de fetita mea de 5 ani.

 

INGREDIENTE

  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 40 g cacao
  • 120 g faina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 1 cana nuca macinata sau tocata marunt
  • 1 albus batut
  • 1 doza de caramel
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Se amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si  se amesteca pana se obtine aluatul.

Aluatul este mai moale. Se introduce la frigider cel putin 15 minute.    

Se scoate aluatul de la frigider, se fac bilute, se dau prin albusul batut, apoi se tavalesc prin nuca.

Fiecare biluta se turteste cu o lingurita formand o adancitura. Se introduc la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Se tin la cuptor 12-15 minute pana se rumenesc usor. Imediat cum se scpt din cuptor se reapasa cu lingurita pentru a forma  adancitura in care se va pune caramelul.  

Pentru caramel se topesc pe foc 14 caramele cu lapte impreuna cu 3 linguri de frisca lichida.  

Caramelul se pune in adancitura fiecarui fursec.  Eu am facut bilutele mai mici si au iesit fursecuri mai multe.

Pentru tavalire se pot folosi nuci, alune, migdale etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada