Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare

de Rux in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 552 vizualizari

 

De-li-cioa-se! Am zis bine? :))) Serios acum...le recomand cu drag! Eu am avut o ciocolata alba umpluta cu pasta de migdale...dar voi puteti alege ce doriti....poate una care se topeste mult mai frumos.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt rece
  • 150 gr. zahar facut pudra( jumatate brun, jumatate alb)
  • 1 ou si un galbenus
  • 1 lingura smantana
  • 1/2 lingurita otet(Modena am avut eu)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • merisoare( o canita)
  • ciocolata alba ( o jumatate)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare:

Din aceasta compozitie ne iese o tava plina de fursecuri.

Untul rece dar moale( eu l-am dat pe razatoare) se mixeaza cu zaharul si vanilia 3 minute, se adauga oul si galbenusul si se mixeaza in continuare apoi se pune si smantana.

Faina cernuta impreuna cu praful de sare, otetul, zeama de lamaie si praful de copt se pun intr-un vas. Cand este gata compozitia de unt si zahar se adauga peste cea de faina si se framanta aluatul, va ramane destul de molicel si lipicios, dar nu va faceti griji asa si trebuie sa arate. Cu mana infainata formam mingiutele, le asezam in tava, le presam usor si punem ciocolata taiata si merisoarele dupa inspiratie.

Coacem fursecurile in jur de 20 de minute la 180 de grade.

Sper sa va placa!

 

TIPS-URI

1

Puteti lasa aluatul 30 de minute la rece daca doriti

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-0
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-1
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-2
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-3
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-4
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-5
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-6
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-7
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare-8

COMENTARII (24)

CulinaryRainbow 1

10.10.2015, 10:35

Waaaaaa! Cookies!

Rocsi 1

11.10.2015, 10:48

Am venit sa iau cateva

Rux 1

11.10.2015, 12:10

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04