Fursecuri cu crema de ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 22 Dec 2012 | 3722 vizualizari

 

Si iata ca vin si cu ultimul set de fursecuri pentru Craciun. Am vrut sa fac islere dar apoi m-am gandit ca parca nu prea imi place mie crema folosita la islere, asa ca am facut niste fursecuri cu nuca pe care le-am umplut cu crema de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina Rama
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri suc de apa
  • 1 plic vanilie
  • 60 gr nuca macinata
  • 160-170 gr faina

Crema+glazura

  • 100 ml frisca lichida neindulcita (eu folosesc marca Pilos de la Lidl)
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra

Pentru ornat:

  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim crema: amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore.   Margarina o frecam bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca si apa si omogenizam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat fraged.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Cand il scoatem din frigider il lasam pe masa aprox 10 min. pentru a redeveni la temperatura camerei.

Intidem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si decupam forme rotunde.
Asezam formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 15 minute. 

Dupa ce s-au racit fursecurile, scoatem crema din frigider si o ametecam zdravan. Punem deoparte 2 linguri pentru glazura.   Ungem jumatate din fursecuri cu crema folosind un cutit si asezam peste fiecare fursec uns un alt fursec apasand usor.   Ce am pus deoparte din crema incalzim 15 sec. in cuptorul cu microunde apoi ungem fursecurile deasupra si presaram peste glazura bombonele.     Am facut cateva si cu glazura alba din ciocolata alba cu un pic de unt.   Cred ca au iesit vreo 40 de buc. Nu le numarati in poza pt ca intre timp au disparut cateva :)

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu crema de ciocolata-0
Fursecuri cu crema de ciocolata-1
Fursecuri cu crema de ciocolata-2
Fursecuri cu crema de ciocolata-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (45)

T I M E A

T I M E A 1

27.12.2012, 22:12

multumesc Sidy

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:02

Super bune cred că sunt!

babi5

babi5 1

23.08.2013, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!