Fursecuri cu crema de unt

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 916 vizualizari

 

Ieri piscoturi de sampanie, azi la cerea expresa a lui Vali le-am transformat in fursecuri cu crema de unt...

 

INGREDIENTE

  • Fursec
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic vanilie bourbon
  • un praf de sare
  • Crema de unt
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 30 ml lapte
  • 50 g cacao
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu crema de unt:

Fursecuri : Este compozitia de la piscoturile de sampanie doar ca le-am dat alta forma. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si vanilia, apoi se incorporeaza galbenusurile, cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam si faina cernuta, procedand la fel, adica amestecam de jos in sus cu miscari lente pana omogenizam compozitia. Intr-un posh cu dui rotund punem compozitia, apoi formam fursecurile, eu le-am asezat pe o plansa se silicon pe care deobicei fac bezele, presaram zahar pudra deasupra.. Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10-12 min, pana incep ele sa se rumeneasca pe margini. Scoatem tava din cuptor si o lasam cca 5-6 min sa se racoreasca apoi dezlipim fursecurile si le asezam pe o tava sa se raceasca bine. procedam la fel pana terminam toata compozitia.

Crema : Untul il scoatem de seara din frigider sa se inmoaie la temperatura camerei. Intr-o craticioara punem oul zaharul si laptele , asezam pe foc si amestecam continuu pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao cernuta si mai punem pe foc cca 5-6 min, amaestecand continuu. Lasam sa se raceasca, sa fie calduta, apoi incorporam in untul moale, putin cate putin . Amestecam bine si dam crema la rece.

Asamblare: Punem crema intr-un posh cu dui stelat si pe fiecare fursec punem crema, jumatate cu crema cealalta jumatate d efursecuri rama fara crema pentru ca vin deasupra celor cu crema. Le asezam pe platou, pudram cu zahar si dam platoul la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438241
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438242
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438243
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438244
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438245
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438246
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438247
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438248
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438249
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438250
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438251
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438252
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438253
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438254
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438255
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438256
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438257
retete culinare - Fursecuri cu crema de unt 438258

COMENTARII (24)

Camelya 1

14.04.2016, 10:47

Super, super delicioase!

noiinbucatarie 1

15.04.2016, 14:28

Hmm, ce bune ar fi cateva acum

mihaelar63 1

15.04.2016, 16:58

Buna idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S