Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 5112 vizualizari

 

Delicioase si mult mai sanatoase decat variantele din comert... va invit sa le probati!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt( 82% grasime)
  • 200 gr faina( de preferat integrala)
  • 200 gr fulgi de ovaz( plus o cana pentru tavalit fursecurile)mie imi plac cei de la Liddl
  • 1 ou mare
  • 50 gr. unt de cocos( ulei de cocos solidificat)
  • 1 lingura de seminte de chia( Plafar)
  • 1 lingurita seminte de canepa( Plafar) optional
  • 1 lingura de seminte de floarea soarelui crude( miez)
  • miere (de prun), dupa gust (eu am pus 3 linguri)
  • vanilie de Bourbon
  • coaja razuita de la o portocala BIO
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • merisoare
  • goji( sau la alegere, puteti opta pentru stafide)
  • cateva bucatele de ciocolata neagra( optional, mi-am facut mie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate:

Din aceasta cantitate ne iese o tava de fursecuri (tava cuptorului).

Untul in feliem si-l lasam sa se inmoaie putin, adaugam mierea, untul de cocos, oul, faina, fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia, semintele pe rand, cateva merisoare (o lingura), amestecam si omogenizam aluatul, care va ramane destul de lipicios.

Tapetam tava cuptorului cu hartia pergament si punem fulgi de ovaz intr-un vas largut.

Formam bilute si le tavalim prin fulgii de ovaz, apoi le asezam in tava, adaugam ce mai dorim( ciocolata, goji, etc...) si coacem fursecurile timp de 15 minute la 200 de grade.

Inainte sa le mutam din tava, le lasam sa se raceasca altfel se vor sfarama. Pentru a le muta pe platou ne folosim de o spatula.

Minunate!

TIPS-URI

1

Daca nu va place crusta crocanta a fursecurilor renuntati sa-i mai tavaliti prin fulgii de ovaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Moni_alex 1

14.06.2016, 22:58

Delicioase!

simona72 1

16.06.2016, 10:21

Foarte foarte faina reteta! Chiar am sa o probez...demult vreau sa fac niste fursecuri cu fulgi de ovaz. Ca sa nu mai spun ca-mi plac si restul ingredientelor folosite

RuxyRux 1

27.06.2016, 22:15

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri aromate cu fulgi de ovaz, scortisoara si seminte de in