Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

de Merisor in Prajituri, 22 Dec 2014 | 4785 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Ina si la Adina si am stiut ca o sa ne placa, pentru ca noi consumam destul de des cereale, mai ales cele de ovaz.
Am facut doua runde, prima ca la Ina, cu nuca de cocos, iar la a doua runda am inlocuit nuca cu fulgi de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr Rama mit Butter
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr faina
  • 150 gr fulgi de migdale
  • 300 gr fulgi de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale:

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului.

Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il lasam sa se raceasca usor, apoi adaugam peste el compozitia cu oua si omogenizam.

Adaugam pe rand, faina amestecata cu praful de copt, fulgii de ovaz, zaharul vanilat, esenta, amestecam bine, iar la final adaugam fulgii de migdale.

Adaugam fulgi de migdale pana cand compozitia se intareste usor, nu trebuie sa fie foarte tare.

Acoperim vasul si lasam aluatul sa se odihneasca la loc racoros 30 de minute, dupa care tapetam tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea, pe care le formam cu ajutorul unei linguri.

Dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 10-15 minute, sau pana cand fursecurile incep sa se coloreze pe margini.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Dupa racire, daca se doresc mai dulci, se pot pudra cu zahar.

2

Migdalele pot fi inlocuite cu alune sau nuca, macinate grosier, dar in cantitate mai mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)