Fursecuri cu gem

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 1680 vizualizari

 

"Retetelemamei"sursa de inspiratie pentru aceste fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina(+2-3 lg)
  • 180 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • esenta e vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare
  • Umplutura
  • dulceata/gem +1 lg nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem:

-se mixeaza bine untul cu zaharul pudra pana se inspumeaza

-se adauga oul si aromele

faina o cernem impreuna cu praful de copt si sarea

-omogenizam bine aluatul(mai adaugam 2-3 lg daca aluatul este molicel si se lipeste inca de maini) ,infoliem si dam la rece pentru minimum 30 min

-scoatem aluatul si forman mici bilute ,in mijlocul fiecarei bilute (cu ajutorul degetului)formam o adancitura in care vom pune cate putin din gemul/dulceata amestecata cu nuca macinata

-punem in tava si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

sursa: retetelemamei.ro

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu gem 153489
retete culinare - Fursecuri cu gem 153490
retete culinare - Fursecuri cu gem 153491

COMENTARII (21)

Alinutza80 1

23.03.2012, 09:36

bun,bun

naomy 1

23.03.2012, 11:48

numai bune cu o ceasca de cafea

diana_k 1

23.03.2012, 21:39

bune si delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: