Fursecuri cu gem

de Pushaa in Prajituri, 4 Mai 2014 | 904 vizualizari

 

Sunt fursecuri fragede si delicioase. Mie imi plac foarte tare pentru ca raman perfecte chiar si cateva zile si merg de minune cu o cana de lapte cald, o cafeluta sau un cappuccino.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • esenta vanilie
  • gem
  • ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem:

Batem ouale separat. Galbenusurile le batem spuma cu sare si sahar. Apoi adaugam uleiul treptat ca la maioneza, praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si esenta. Albusurile le batem spuma si le punem peste galbenusuri. Adaugam faina si framantam bine pana cand obtinem un aluat tare dar usor de modelat. Lasam aluatul la frigider 30 minute. Pudram masa cu faina si intindem o foaie cu o grosime de 5mm. Taiem rondele cu paharul sau diferite forme si le asezam in tava unsa cu ulei cu distanta intre ele.

Le coacem la foc mediu 20-25 minute.
In prima zi sunt ca biscuitii, mai tari; Le lasam intr-un vas acoperite pana adoua zi pentru ca se inmoaie. Le lipim cate doua cu gem si le glazuram cu ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu gem-0
Fursecuri cu gem-1
Fursecuri cu gem-2
Fursecuri cu gem-3
Fursecuri cu gem-4
Fursecuri cu gem-5
Fursecuri cu gem-6

COMENTARII (23)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

04.05.2014, 19:58

Perfecte pentru cafea!

JulyCris

JulyCris 1

04.05.2014, 20:59

Bune!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:14

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!