Fursecuri cu gem de caise

de deyutzky in Prajituri, 20 Sep 2014 | 9340 vizualizari

 

Reteta de baza a fursecurilor este dupa renumitele Whoopie pies....demult voiam sa le incerc ca prea am vazut ca sunt laudate. Acum am incercat reteta simpla cu vanilie, urmatoarea pe lista va fi cea cu ciocolata :D Acestea au iesit usor crocante la exterior si pufoase in interior. Se pot umple cu orice crema va place, eu am ales gemul de caise.

 

INGREDIENTE

  • Pt 60 de jumatati (30 de fursecuri):
  • 1 ou
  • 125 ml iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar + 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise:

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. 

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie.

Adaugam alternativ din cele doua compozitii, in compozitia de unt si amestecam pana la omogenizare.

Punem compozitia intr-un pos si facem cerculete cu diametrul de 5 cm pe tava de silicon speciala(cerculetele de pe tava au exact diam. de 5 cm) sau in cazul in care nu aveti tava de silicon puneti intr-o tava hartie de copt si formati cerculetele direct pe hartie si lasati spatiu intre ele.

Dam tava la cuptor la foc potrivit timp de aprox. 10 minute, apoi le scoatem si le lasam la racit. Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul.

Lipim fursecurile intre ele cu gem de caise sau cu orice crema, gem preferati.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu gem de caise-0
Fursecuri cu gem de caise-1
Fursecuri cu gem de caise-2
Fursecuri cu gem de caise-3
Fursecuri cu gem de caise-4
Fursecuri cu gem de caise-5
Fursecuri cu gem de caise-6

COMENTARII (18)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

21.09.2014, 11:24

Arata delicioase

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 15:17

delicioase

ilinca_rox

ilinca_rox 1

17.12.2014, 18:57

l-am iubit de la prima gustare sa ne mai faci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!