Fursecuri cu gem de caise si bezea

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2015 | 5820 vizualizari

 

Imi plac mie bezelele si cum aveam albusuri stranse am facut,dar de data asta le-am combinat cu niste fursecuri cu gem de caise.

 

INGREDIENTE

  • Bezea
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar tos cu granulatie mai mica
  • zeama de la o lamaie mai mica
  • Fursecuri
  • 200 g unt pilos cu 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri smatana cu peste 40 % grasime
  • 3 oua
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 700 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Gem de caise pentru umplutura
  • Ciocolata topita
Portii: 160
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise si bezea:

Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte.

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi reducem focul la foarte mic. Cu ajutorul unui posh formam bezele pe care le asezam in tava.Dam tava la cuptor si lasam usa intredeschisa sa se usuce bine bezelele.

Fursecuri :Untul moale il amestecam cu zaharul, ouale, smantana, omogenizam bine. Apoi adaugam faina cernuta, zaharul vanilat si praful de copt. Framantam pana obtinem o coca suficient de tare sa poata fi intinsa. Infainam blatul de lucru si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de cca 2 cm, luam un paharel cu dimensiunea aproximativa a bezelei si taiem rotunduri pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Se da tava la cuptorul preincalzit cca 7-8 min,apoi se scot, se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se unesc doua cate doua punand gem de caise la mijloc. Topim ciocolata si punem pe fiecare fursec asezam bezeaua si apoi turnam si peste bezea ciocolata topita. Lasam sa se raceasca ciocolata. Sunt bune a doua zi cand se inmoaie fursecul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (26)

-Licurici- 1

25.09.2015, 07:52

yammmmiiii... as vrea si eu cateva acum la cafea!

Rocsi 1

25.09.2015, 10:50

Si foarte bune si aspectoase

- Andreea - 1

25.09.2015, 14:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Snickerdoodles