Fursecuri cu gem/cu ciocolata

de alinutza1983 in Dulciuri, 18 Mar 2012 | 1860 vizualizari

 

Pentru "de dimineata", la cafea :)..reteta e imprumutatata de la Pusikmea...mersi !

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus de ou
  • 180 g unt/margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • gem (zmeura am avut eu)sau nutella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem/cu ciocolata:

1. Mixam untul cu zaharul, pana devine ca o spuma, adaugam apoi vanilia si galbenusul de ou. Turman si incoproram faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
2. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios, care se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider, circa 30 de minute.

3. Din aluat se formeaza apoi mici bilute, ca o nuca, ce se pun pe hartie de copt, intr-o tava.

4. Cu ajutorl unei linguri de lemn, de fapt cu ajutorul cozii acesteia facem o adancitura in mijlocul fiecarei bilute.

5. Umplem adancitura cu gem sau crema de ciocolata.

6. Dam fursecurile la copt, circa 15 min, la foc mediu.

7. Pudram fursecurile calde cu zahar pudra vanilat!!! ...Super fragede a doua zi!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu gem/cu ciocolata 152574
retete culinare - Fursecuri cu gem/cu ciocolata 152575
retete culinare - Fursecuri cu gem/cu ciocolata 152576
retete culinare - Fursecuri cu gem/cu ciocolata 152577
retete culinare - Fursecuri cu gem/cu ciocolata 152578

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

18.03.2012, 19:10

Sim0na 1

18.03.2012, 21:44

O bunatate!!!

mamaieelena 1

19.03.2012, 00:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18