Fursecuri cu jeleu

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 2306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g unt/margarina
  • 100 g zahar(pudra)
  • 1 galbenus
  • 2 linguri suc de portocale/lamaie
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • +
  • 100 g jeleu(eu am avut de prune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu jeleu:

Galbenusul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga untul/margarina moale si se continuua mixarea.
Se pune sucul de portocala/lamaie,vanilia si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina si se framanta aluatul 5 min,apoi se baga la frigider,in acest timp se scoate din 10 in 10 minute si se framanta.

Dupa 30 de minute se scoate aluatul si se formeaza 20-22 bilute,care se aseaza intr-o tava pe hartie de copt.Cu ajutorul unui cutit se formeaza gropite in mijloc.

Se da tava la cuptorul preincalzit 15 min,apoi se lasa la racit.
Fiecare gropita se umple cu jeleu,puteti sa le umpleti in momentul servirii!

OBS:In timpul coacerii se mai lasa fursecurile si este bine sa mai apasati din cand in cand,cu coada cutitului pentru a ramane gropita.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu jeleu-0
Fursecuri cu jeleu-1
Fursecuri cu jeleu-2
Fursecuri cu jeleu-3
Fursecuri cu jeleu-4
Fursecuri cu jeleu-5
Fursecuri cu jeleu-6
Fursecuri cu jeleu-7
Fursecuri cu jeleu-8
Fursecuri cu jeleu-9
Fursecuri cu jeleu-10
Fursecuri cu jeleu-11

COMENTARII (16)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.01.2011, 09:26

bune bune

lia maria

lia maria 1

10.01.2011, 10:10

elena1988

elena1988 1

23.02.2011, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!