Fursecuri cu lamaie

de La Ancuta in Dulciuri, 14 Feb 2011 | 1963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1 galbenus
  • Pentru umplut:
  • lemon curd
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Mixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat lipicios. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.

Scoatem din frigider si formam bilute de ~ 20 grame si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul apasam in mijlocul fursecurilor si facem o adancitura. Punem o jumatate de lingurita de lemon curd in fiecare adancitura.

Dam tava la cuptor, la 180 grade, timp de 20-25 de minute. Furscurile trebuie sa se rumeneasca usor pe margine.

Lasam la racit apoi servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu lamaie-0
Fursecuri cu lamaie-1
Fursecuri cu lamaie-2
Fursecuri cu lamaie-3
Fursecuri cu lamaie-4
Fursecuri cu lamaie-5
Fursecuri cu lamaie-6

COMENTARII (36)

mena29 1

17.02.2011, 21:55

Norocul ei ,lasa ca tu mai faci si-mi dai atunci

nilgun 1

14.10.2013, 22:24

astea le-am facut azi

La Ancuta 1

15.10.2013, 00:18

Mă bucur că le-ai încercat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41